De Koperhorst.
De Koperhorst. Faye Heijnis

Ook twee bewoners verzorgingshuis De Koperhorst testen positief

23 oktober 2020 om 17:39 Corona

AMERSFOORT Twee bewoners van het Amersfoortse verzorgingshuis De Koperhorst hebben positief getest op het coronavirus. Dat meldt het verzorgingshuis in een persbericht.

Eerder deze week gingen al twee groepen bewoners - in totaal vijftien ouderen - in quarantaine na een positieve test bij een medewerkster. ,,Daarna zijn alle bewoners en medewerkers van deze afdelingen getest. Daaruit is gebleken dat twee bewoners positief bevonden zijn. Hun klachten zijn minimaal. De medewerkers zijn negatief getest. Omdat er twee positief geteste bewoners zijn van twee naastgelegen afdelingen, hebben we besloten om van deze afdelingen een cohortafdeling te maken. De quarantaineperiode is opgerekt tot en met 3 november en op 2 november worden de bewoners en medewerkers opnieuw getest’’, aldus De Koperhorst in het bericht.

,,Ook is er een medewerkster die werkzaam is in de aanleunflats positief getest. Nog voordat zij ziek werd heeft zij bij drie bewoners gewerkt. Deze bewoners gaan tot 31 oktober in quarantaine en zullen getest worden. Vooralsnog hebben deze bewoners geen klachten.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie