PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amersfoort

Bestuurder De Koperhorst blikt terug op bizarre maanden: ‘Opnieuw sluiten? Nee, nooit.’

Zorg
Foto: Jeroen van der Veer
23 aug 2020, 11:00
Afbeelding
AMERSFOORT

Bestuurder zijn in een coronacrisis valt niet mee en al helemaal niet als je de verantwoordelijkheid hebt over zo’n 250 personen die in de kwetsbare doelgroep vallen. Toch houdt Irene Vriens van verzorgcentrum De Koperhorst haar rug recht, zocht ze soms het randje op en lijkt vrijwel alles –ondanks enkele zeer lastige momenten- onder controle. ,,Voor de tweede keer ons complex sluiten? Nee, dat nooit. Je zag de ouderen gewoon depressief en eenzaam worden.”

In de schitterende tuin van De Koperhorst gaat bestuurder Vriens op de praatstoel zitten. Er is de afgelopen dagen veel gezegd en geschreven over het zorgcentrum en dat kwam omdat diverse bewoners (opnieuw) in quarantaine moesten. Bij een uitzendkracht was na een bron- en contactonderzoek corona geconstateerd en daardoor moesten de ouderen die met haar contact waren geweest in quarantaine. ,,Verschrikkelijk”, valt Vriens maar direct met de deur in huis. ,,Wij zijn een open huis, waarbij het menselijk aspect zeer belangrijk is. Het voelt dan niet goed als ze afgezonderd worden, maar dat zijn nou eenmaal de regels.”

OPLUCHTING ,,Laat ik vooropstellen dat ik trots ben dat de medewerker zich liet testen toen bleek dat iemand uit zijn directe omgeving positief getest was”, complimenteert Vriens de persoon in kwestie. ,,De verantwoordelijkheid werd na het contactonderzoek gepakt en dat is te prijzen. Het gevolg daarvan was wel dat ik zondag geb..

Deel dit artikel via:
advertentie