Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

Bezig Baasje

Column

Uw stukkiesschrijver, schorre stem na ‘Heel Hoogland Zingt Hazes’ is al jaren met pensioen maar er zijn weken dat hij haast geen tijd heeft om thuis te eten, de krant te lezen, muziek te luisteren of koffie te zetten voor mevrouw De Keijzer! 

Afgelopen week was er zo een. Blauwe vlag hijsen op de Eemhaven, opening biercafé De Dikke Koning op de Appelmarkt gefilmd, verjaardag kleinzoon Jason (20!) en schoondochter Julia, HHZH in café-restaurant De Noot gefilmd, naar het AFAS theater in Leusden om de recordpoging bewegen voor senioren met Olga Commandeur te filmen. 

De blauwe vlag is een internationaal milieu-merk dat jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens. Onze Eemhaven heeft het weer geflikt. De vlag hangt vrolijk te wapperen bij het sanitair aan de Grote Koppel. Een korte ceremonie ging eraan vooraf. ‘Chief’ marktmeester Mano Chandoe opende met een kleine openingsspeech waarna wethouder ‘goudhaantje’ Fatma Koser Kaya de vlag mocht hijsen wat ze met veel gevoel voor ceremonieel deed. Wat kan die lieverd goed vlaggen hijsen zelfs als het touwtje in de knoop zit.

De opening van biercafé De Dikke Koning was ook een prachtige happening met trotse eigenaren Har Kroon en Robert Voetee. Ook Har Kroon Sr. was als maker van het prachtige schilderij Het Laatste Avondmaal aanwezig bij de onthulling. Oud-journalist Willem Meuleman was uit Texel gekomen. Was ook afgebeeld, gaat vanaf nu door het leven als apostel Thaddeus. Heb een topmiddag gehad met lekkere biertjes en voortreffelijke hamburgers. 

De verjaardagen van kleinzoon en schoondochter waren gelukkig weer ouderwets gezellig met stevige knuffels, gebakjes, zalig koud gerstenat, gesprekken over meisjes, geld verdienen, huisje boompje beestje, schoolexamens en muziek. Dan op zondagmiddag het spektakel in De Noot met samenzang van het Hazes repertoire. Petje af voor eigenaren Saskia, Jos en Bart want het zijn drie slopende dagen geweest. De schatten hadden de hele maandag nodig om bij te komen van deze drie dolle dwaze Hazesdagen. Mag organisator Marco Voet met hoed, ook niet vergeten, het was genieten daar in Hoogland. 

En afgelopen maandag een absolute klapper, de recordpoging bewegen in Leusden met beweeggoeroe Olga Commandeur. Maar liefst 380 senioren waren er aanwezig in de parkeergarage van het theater. Wat een enig mens is die Olga en ook persvoorlichtster Lise Notenboom was een en al gastvrijheid. Dit prachtblad had Ewerdt en Rob gestuurd. Dus straks kunt u kijken naar impressies van Smulders AV en uw stukkiesschrijver met zijn ‘Body Of A God’ T-shirt die ook een krasse dame van 103 even mocht interviewen. Het was door AFAS fantastisch georganiseerd met T-shirt, flesje water, zweetbandje en koffie met gebak voor deze sportievelingen uit alle windstreken. Twintig minuten intensief bewegen op lekkere muziek. Ze konden me opvegen, hebben me ondersteund naar de auto!  

Joop de Keijzer


Joop de Keijzer doet enthousiast mee aan de recordpoging met ouderen in Leusden.  (Foto: Ewerdt Heideman)

advertentie