Columnist Joop de Keijzer. (Foto: Rinus van Denderen)
Columnist Joop de Keijzer. (Foto: Rinus van Denderen) Rinus van Denderen
Column

Komkommertijd

29 juli 2021 om 11:45 Column

Jullie zullen het in de weken 30 en 32 effe zonder dit prachtige nieuwsblad moeten doen. Ook uw stukkiesschrijver, kilo kersen verorberd, is dan alleen op de website te lezen. Wat minder uitgebreid want het is komkommertijd.

De Amersfoortse politiek is van 17 juli tot en met 29 augustus met zomerreces. Geen verworpen of aangenomen moties, geen raadsleden die boos de raadszaal verlaten. Gaan de festivals door in afgeslankte vorm of worden ze weer tot grote teleurstelling van de organisatie geschrapt. Dat altijd drukbezochte Dorpsfeest Hoogland gaat opnieuw niet door. World Jazz Festival start wel op 5 augustus en we duimen, dat het prachtig weer wordt in de Amersfoortse binnenstad. 

Jullie kunnen meedoen met de zomerfotowedstrijd en ik heb inmiddels terrasjes ontdekt waar ik probleemloos kan plaatsnemen. De slakken in onze tuin halen hun neus op voor de goedkope huismerk blikjes bier waardoor de potjes leeg blijven maar komen massaal af op de duurdere merken Heineken en Hertog Jan die om de dag worden geserveerd, dure smaak hebben die weekdieren. Van de kersen in huize De Keijzer zijn binnen een kwartier alleen nog de pitjes over en daar duiken dan de fruitvliegjesweer bovenop. 

Mag in dit stukkie ook Femke Bol niet vergeten. Collega Jeroen Stomphorst noemde haar al in zijn(AC) column van zaterdag, fantaseert al over een huldiging. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Wat ik lees is overdonderend. Extreem getalenteerd, bizar snel in de topsport, kan goed omgaan met wedstrijdspanning, boegbeeld Nederlandse atletiek. 4 augustus 400 meter outdoor horde haar favoriete onderdeel. Hoe gaan we die huldiging doen, op de platte kar, rondje door de grachten met uitzinnig publiek langs de route, met een cabrio door de Bakemastraat, met prachtig versierde koets door de binnenstad waar burgemeester Lucas Bolsius haar verwelkomt, met parachute uit helikopter springen of gewoon met het gezin op de oranje versierde fiets naar de huldigingsplek. We gaan het zien. Een gouden Femke Bol? Of sla ik nou op hol!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie