Afbeelding
Foto: Rinus van Denderen
Column

Terug naar normaal

26 mei 2021 om 14:15 Column

Het is maandagmorgen, tweede pinksterdag, 24 mei 2021. Tik dit stukkie terwijl uit mijn muziekboxen alleen muziek van de jarige singer-songwriter Bob Dylan (His Royal Bobness wordt 80) klinkt. Stuur diehard Dylan fan van het eerste uur, oud AD-journalist Willem Meuleman een berichtje om hem te feliciteren. Wanneer kunnen we weer ons normale leventje oppakken. Dylan zingt ‘The Answer Is Blowing In The Wind’. Maar langzaam wordt er meer versoepeld. Dylan zingt ‘The Times They Are A Changing’. Buiten regen, hagel en onweer. Dylan hoor ik ‘A Hard Rain’s A-Gonna Fall’ zingen. Uw stukkiesschrijver, blèrt ‘Like A Rolling Stone’ keihard mee, kijkt uit naar eind van de week dan wordt het langzaam wat beter.

Wat verlang ik hevig naar wat kunst, cultuur, ontspanning en vertier. Kunnen we binnenkort weer ‘Gluren Bij De Buren’. Lekker muziek luisteren in gastvrije huiskamers, intussen een door de gastvrouw zelfgebakken stukkie appeltaart met een grote klodder slagroom, naar binnenwerkend. Of ‘Struinen In De Tuinen’. Lekker op de fiets naar optredens van lokale bandjes, theatergroepen of acrobatiek. Genieten in het zonnetje met een glaasje zelfgemaakte vlierbessenwijn of kruidenthee! Eindelijk weer naar de bioscoop kunnen. Naar Hans Dorrestijn of Hans Teeuwen in Flint samen met de buurtjes van nr. 4 Baukje en Jan Pieter. Effe een echt handje schudden met Flintdirecteur Harold Warmelink. Bijkletsen met deze sympathieke gigant die het nu ook niet makkelijk heeft met zijn sfeervolle theater.

Wat mis ik dat gezellige terras van café-restaurant De Noot en zijn podiumsessies in dat knusse muziekcafé. Gaat het Dias Latinos festival door met buitenoptredens op de grote bomvolle pleinen met opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek waar je wel op moet dansen ondanks je stramme heupen en gewrichten. Gaan we nog lekker eten bij smulfestijn ’Lepeltje Lepeltje’ op Achter Davidshof, luisteren naar diverse podiumoptredens. Worden er al voorbereidingen getroffen voor nog zo’n topper, ‘Kannen en Kruiken’.

Gaat het jazzfestival door. Is organisator Alexander Beets erin geslaagd weer een absolute topbezetting naar het Amersfoortse Lieve Vrouweplein te halen waar uit het hele land jazzliefhebbers naartoe zullen stromen. Zitten organisatoren Guy Smeeing en Jos van Empelen nagels te bijten want het Smartlappenfestival komt steeds dichterbij. Kunnen ze dan dat vervelende ’Onder Voorbehoud’ eindelijk laten schrappen en groen licht geven aan alle liefhebbers die met smart in het hart zitten te wachten om op 21/22 augustus volop mee te kunnen zingen met al die treurige tranentrekkers.

Uw stukkiesschrijver heeft inmiddels een duet ingezongen met wethouder Fatma Koser Kaya. Er zal een ware schokgolf door smartlappenland gaan. Dit nieuwe duo, ook wel de Amersfoortse Gert en Hermien genoemd, zal u versteld laten staan met hun versie ‘Alle Duiven Op De Hof’!


Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie