Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Steun de lokale horeca #DASLIEF (2)

15 april 2020 om 10:57 Column

Wat vonden de dames van Grand Café Halewijn het leuk de ze werden genoemd in de column van vorige week en ook bij de viskraam van Evert de Graaf vonden ze het prachtig. Als mevrouw de Keijzer afgelopen vrijdag de markt op de Hof oploopt, wordt ze er regelmatig aan herinnerd. De visboer vroeg zelfs of ze het krantje nog had, maar dat had ze niet meegenomen. Dus eten we nu al de hele week mosselen van de Graaf. Want hij was zo blij met deze aandacht, hoe summier ook, dat hij wéér wat extra (veel) mosselen in een zak deed. Dus eten we elke dag een ander gerecht met de mossel. Gebakken mosselen, gevulde mosselen, mosseltaart, mosselsoep, quiche van mosselen, mosselen met bier en/of witte wijn, een mossel op een stukkie kaas, mossel met gember, mossel met olijfje, mosselen aan een spiesje, mosselstamppot, mosselpannenkoeken en mosselmacarons. Het was zelfs zoveel dat we de buurt ook nog zijn afgegaan om te trakteren op gratis mosselen.

Bij de dames van Halewijn kocht mijn eega weer de veganistische soepen van Coen (champignon en aubergine) en als de kaasboer lucht krijgt van de schrijfsels van uw stukkiesschrijver, tevens stofzuigverslaafde, doet ook hij met een vette knipoog een duit in het zakje met een handvol kaasblokjes en een stukkie Old Amsterdam. De gulden is nu op de markt zelfs meer dan een daalder waard.

Ga er heel langzaam uitzien als Gandalf uit Lord of the Rings maar oud-AD journalist Willem Meuleman mailde vanuit Texel dat ik meer weghad van CatweazleWas vorige week ten onrechte vergeten collega-columniste Bernadette Keizer (AD/AC) te noemen, want ook zij steunt haar krantje met een donatie, de lieverd.

Om mijn kapster Natasja Maarschalkerweerd te steunen, wacht ik net zolang tot ze weer opengaat. Nadeel is wel dat mijn neushaar is vergroeid met het haar op mijn bovenlip en haar dat uit mijn oren groeit als dreadlocks langs mijn wangen hangt. Ga er heel langzaam uitzien als Gandalf uit Lord of the Rings maar oud-AD journalist Willem Meuleman mailde vanuit Texel dat ik meer weghad van Catweazle. Probeer ook mijn lokale Stadsbrouwerij De Drie Ringen te steunen door hun biertjes te kopen bij bierwinkel Hop.

Als we nou allemaal, lieve lezers, al is het maar een minimaal steuntje in de rug, ons steentje bijdragen, kunnen onze Amersfoortse horecaondernemers wellicht dit rampzalige virus overleven. Dus koop een 'nootgeval te-goed-bon' bij Café-Restaurant de Noot in Hoogland, neem een paar biertjes mee als je bij Rock City Brewing door de drive-through gaat, kijk op de website 'Amersfoort Gaat In Eten' waar je kunt bestellen om af te halen of te laten bezorgen.

Uw stukkiesschrijver, tevens fanatiek thuisgymnast, hoopt dat als de lockdown op zijn eind loopt, hij nog vele seizoenen kan genieten van biertjes op volle terrassen, zwoele rokjesdagen, lachen om cabaretiers en komieken in volle theaters en watertandend bitterballen kan bestellen in de kroegjes met al die lieve vertrouwde gezichten van voor die ellendige coronacrisis!

Joop de Keijzer

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie