Joop de Keijzer en Vera van Brakel babbelen over de aangename dingen van het leven.
Joop de Keijzer en Vera van Brakel babbelen over de aangename dingen van het leven. Larsse Vink

Column Joop de Keijzer: ‘Ik kijk terug op een prachtige week met alleen maar ‘Mooie Mensen’, met dank aan Melanie!’

31 januari 2024 om 10:15 Column Columns Joop de Keijzer

Mooie mensen

Was woensdagmiddag aangenaam verrast toen ik dit prachtblad op de mat hoorde ploffen. Snel naar de voordeur gerend om te kijken wie de nieuwe bezorger is. Ze heet Linea en gaat vanaf nu De Stad Amersfoort bezorgen in onze wijk. Liet haar iets kiezen uit het goed gevulde snoepblik en wenste haar veel succes, plezier en heel mooi weer tijdens het rondbrengen van de krant.

Luister op de achtergrond naar ‘Lay Down’ van Melanie Safka die 23 januari overleed maar bij uw stukkiesschrijver, geschrokken van agressie tegen wethouder Tyas Bijlholt, niet meer stuk kon nadat hij ‘Beautiful People’ (Mooie Mensen) had gehoord. Ook haar vertolking van ‘Dust in the Wind’ met die heerlijke ietwat hese rauwe stem draai ik nog dagelijks.

Meer ‘Mooie Mensen’ maar dan op het VVZA voetbalveld bij de wedstrijd van kleinzoon Quincy tegen Nieuwland. Ze wonnen met 4-2 en fanatieke De Keijzer kreeg een gele kaart en 10 minuten tijdstraf. Hij had de pech dat de spits van Nieuwland een vent van 2,25 meter was met schoenmaat 52 die hem zowel in de lucht als fysiek regelmatig de baas was. Als hij een stevige schouderduw wil uitdelen valt hij zelf keihard op het gras, houdt er een blessure aan over. Toch een groot compliment voor onze voetballende kleinzoon die samen met zijn ouders en een schare enthousiaste supporters veel plezier aan het spelletje heeft beleefd en na afloop door zijn vader werd getrakteerd op een onbekend aantal kannetjes bier voor het hele elftal.

Dan natuurlijk de ongedwongen borrel van de krant in café-restaurant De Noot in Hoogland met nog veel meer ‘Mooie Mensen’. Redactielid Daan ‘Locatiescout’ Bleuel schetst in zijn toespraak een niet al te somber beeld voor de toekomst maar het papier wordt steeds duurder en ook de digitale wereld gaat een bedreiging worden voor de komende jaren. Gezellig zitten babbelen met redactrice Jolanda, ‘Mijn Steun en Toeverlaat’ Woltjer en met fotograaf Rinus van Denderen lekker zitten mijmeren over die goeie ouwe tijd.

Met collega Vera van Brakel lekker, als krasse knarren, aan de bar staan beppen over alles wat het leven zo aangenaam maakt en dat gezond blijven bij ons toch wel het allerbelangrijkst is. Als vlogster is ze heel actief, kan daar heerlijk bevlogen over praten. Kennisgemaakt met veel nieuwe jonge talentvolle (freelance) collega’s. Prachtig om net aangeschoven Elma Noë te horen over haar werk bij de krant, Katja van Meurs die ook al een en al bezieling uitstraalt, Jessica Damhuis stond te shinen aan de bar en heeft al wat proza afgeleverd en ten slotte vaste kracht, de ambitieuze Maranke Pater die net zo makkelijk schrijft over paleontologie als over een smerige uitgewoonde flat. Gastheren Bart en Larsse zorgden dat de krantenjongens en -meisjes niets te kort kwamen, de schalen met hapjes waren niet aan te slepen. 

Kijk terug op een prachtige week met alleen maar ‘Mooie Mensen’ met dank aan Melanie!

Joop de Keijzer  


Kleinzoon Quincy de Keijzer in actie voor VVZA tegen Nieuwland. (Foto: Richard Urbach)

Meer columns van Joop de Keijzer vind je hier.

Joop de Keijzer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie