Afbeelding
(Foto: Peter Heuts)
Column Joop de Keijzer

‘Als Tariq mij met hulp van Lucas met één arm optilt is uw stukkiesschrijver eventjes groter dan Osaro’

29 november 2023 om 10:15 Column

Dertiende Sportgala

Eigenlijk heet het sinds een paar jaar Amersfoort Sportgala Festival Editie 2023, en heeft de chique smoking plaatsgemaakt voor meer vrijetijdskleding. Jammer, want de heren strak in het pak en dames in gala gaf dit sportgala wel een beetje klasse en modieuze uitstraling.

Maar je zag het al aankomen de meeste bezoekers verschenen in alledaagse spijkerbroek, T-shirt, trui, pullover of trainingspak. De prachtige dames in hun beeldschone gracieuze galajurken (met een beetje bloot!), een bescheiden splitje en dat elegante bijpassende tasje, de clutch, werden schaars en ook zij lieten zich steeds vaker zien in quasi nonchalante kledij. Dus stond presentator en (sport)journalist Jeroen Stomphorst in joggingpak, wit overhemd met stropdas de sporters en vrijwilligers te interviewen op het podium, was burgemeester Bolsius zoals het hoort formeel gekleed met die sierlijke ambtsketen, verscheen trotse sportwethouder Ben van Koningsveld in een strakke moderne combinatie en droeg wethouder Micheline Paffen-Zeenni een beeldig rood/zwart ensemble.

Grote vriendelijke reus (GVR) kickbokser Tariq ‘Cookie’ Osaro droeg een nette pantalon met wit T-shirt en een enkele dame in net rokje, zwarte panty’s, hakje en bevallige blouse. Natuurlijk kwam toppertje Femke Bol langs in een kort videootje vanuit Zuid-Afrika en haalden Jeroen en Lucas herinneringen op aan die historische inhaalrace van Femke. In huize Stomphorst en Bolsius ging het dak eraf en bij van Koningsveld bleef het dak erop maar kregen ze kippenvel bij het zien van de beelden. 

De mooiste sportfoto was van Nijkerker Harry ‘natte voeten’ van ’t Veld met een fraai beeld van een zwemmer die hij recht in de ogen kijkt. Amersfoortse fotografen Ronald Kersten en Rinus van Denderen waren het eens met het juryrapport en vonden dit plaatje terecht de winnaar.

Als rugbyclub Eemland het podium bestormt om hun medaille op te halen zag je het podium bijna bezwijken maar het hield stand. Van mijn oude tennisvereniging Alta werden vrijwilligers Jaap Dubbeld en Mark Berghuis gehuldigd en staat de negenjarige Lux Briel nu nog de bal hoog te houden om zijn record van 10.000 (!) keer weer aan te scherpen.  Als Jeroen hem op zijn knieën probeert te interviewen is het ventje niet heel spraakzaam, hij wilde zich concentreren op het balletje hooghouden. 

Na afloop van het gala/festival editie gezellig staan babbelen met de ouders van Femke Bol, Joost en Annemarie, die de gouden medaille namens hun dochter kwamen ophalen. Lieve mensen zonder kapsones die proberen om overal, onder leiding van Annemarie met een stalen gezicht, binnen te komen en dat lukt vaak ook nog volgens een glunderende Annemarie.

Wat later schuift burgemeester Bolsius nog even aan en als gigant Tariq mij met hulp van Lucas met één arm optilt is uw stukkiesschrijver, in vlotte combi met pochetje, eventjes groter dan de reus Osaro!    

Joop de Keijzer

Afbeelding
Joop de Keijzer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie