Joop de Keijzer werd zondag 76 jaar en vierde dat met een prachtig uitzicht over Amersfoort.
Joop de Keijzer werd zondag 76 jaar en vierde dat met een prachtig uitzicht over Amersfoort. Quincy de Keijzer

Column Joop de Keijzer: ‘Dat gebrekkig ouder worden verdwijnt naar de achtergrond als ik met familie mijn verjaardag vier’

17 januari 2024 om 10:15 Column Columns Joop de Keijzer

Zo vrolijk

Tik dit stukkie op de deprimerendste dag van het jaar (Blue Monday) maar ben absoluut niet somber gestemd ook niet als ik naar buiten kijk waar het licht sneeuwt, mensen voorzichtig over de stoep zie schuifelen, dik ingepakt hun hondje uitlaten. Ben namelijk afgelopen zondag 76 jaar geworden en nog steeds redelijk gezond. 

Krakende knieën, dunner wordende haardos, weer een paar rimpels rijker en alles gaat toch wel wat langzamer en voorzichtiger dan vroeger. Maar dat wat gebrekkig ouder worden verdwijnt effe naar de achtergrond als je met je hele familie lekker ontspannen gaat eten bij wereldrestaurant 22 High aan de Nieuwe Poort waar we net als andere jaren weer met open armen werden ontvangen door eigenaar HSU-Min Pan en zijn altijd vrolijk kijkende koks. Heerlijk om familie en (klein)kinderen te zien genieten van bordjes vol sushi, garnalen, spareribs, saté, lamskoteletjes, kipstukjes, hamburgers en als afsluitend hoogtepunt het smakelijke toetje. Uw stukkiesschrijver, 10 dagen ‘dry’, is meer van de visgerechtjes. Smulde van een stukje zalmfilet, dorade, oestertje, gekruide makreel, mosseltje, haring en gegrilde gamba’s.

Helaas betekende het ook het einde van mijn voornemen om ‘Dry January’ tot een goed einde te brengen want mijn kinderen konden het niet langer aanzien dat pa aan de Spa Blauw zat, trakteerden me op een Grimbergen Blond.

Al schrijvend en terugdenkend aan zondagavond is erbij mij geen moment van neerslachtigheid te bespeuren en luister goedgemutst naar muziek waar ik van opkikker zoals ‘Feeling Good’ van Nina Simone, ‘Always Look On The Bright Side Of Life’ (Monty Python), ‘Ik ben vandaag zo vrolijk’ van Herman van Veen en ‘Het regent zonnestralen’ van Acda en de Munnik.

Had van de week echter wel heel kort een naar gevoel toen ik werd geappt en later las dat de redactie van de Amersfoortse Courant op de Grote Koppel per 1 maart gaat verdwijnen/verhuizen naar Utrecht. Gaan we collega’s Jeroen, Wichard, Artwin, Johan, Piet, Thijs, Femke, Mirjam, Annemarie en Iris dan nog wel tegenkomen in en rond de regio Amersfoort? Volgens Wichard en Jeroen hoef ik me geen zorgen te maken, ze blijven zichtbaar in Amersfoort en omstreken, wordt er gewerkt met flexplekken en af en toe een ritje naar de redactie in Utrecht.

Als ik op dinsdagmorgen nog wat regels aanpas in mijn stukkie ligt er een dik pak sneeuw en denk weer aan krantenman Henk die in de verse sneeuw zijn afdrukken heeft achtergelaten. Lieve lezers, heb de sneeuwschuiver tevoorschijn gehaald, ga het stoepje sneeuwvrij maken terwijl mevrouw De Keijzer een grote pan erwtensoep laat afkoelen in de bijkeuken. Een roodborstje, pimpelmezen en mussen verdringen zich voor het raam om als eerste bij de vetbolletjes te zijn. Amersfoort onder een dik pak sneeuw, wat een magnifiek schouwspel. Straks aan de snert met roggebrood en katenspek. Life is good in Amersfoort! 

Joop de Keijzer

Meer columns van Joop de Keijzer vind je hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie