Ook Amersfoort doet mee aan de Week tegen Eenzaamheid.
Ook Amersfoort doet mee aan de Week tegen Eenzaamheid.

Ontmoeting centraal tijdens Week tegen Eenzaamheid in Amersfoort

21 september 2023 om 08:15 Activiteiten

AMERSFOORT De landelijke Week tegen Eenzaamheid vindt plaats van 28 september tot en met 4 oktober. Zoals ieder jaar doet Amersfoort hier actief aan mee. Tijdens deze week vinden er allerlei activiteiten plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.    

Erbij horen, gezien worden, meedoen, iedereen heeft er behoefte aan. Er zijn veel mensen die te maken hebben met eenzaamheid. Ze ervaren zelf momenten van eenzaamheid, of zien het juist bij een ander, bijvoorbeeld een familielid, buurvrouw of andere buurtgenoot.

Meedoen en contact leggen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen die zelf eenzaam zijn vinden het vaak moeilijk om contact te maken en er zelf op uit te gaan. Of ze willen wel, maar zijn bijvoorbeeld niet mobiel en daardoor beperkt in sociale contacten. Voor iemand die eenzaamheid bij een ander opmerkt kan het juist lastig zijn om iemand zomaar mee te vragen. Zit diegene wel te wachten op een uitnodiging?

De Week tegen Eenzaamheid is een jaarlijks terugkerende landelijke campagne binnen het programma Eén tegen Eenzaamheid. De Week tegen Eenzaamheid is erop gericht om op een laagdrempelige manier contact te kunnen leggen en te ontdekken wat voor leuke activiteiten er zijn in de stad en in de wijk.

KOSTELOOS MEEDOEN

Anderen ontmoeten en (weer) mee kunnen doen is dé manier om eenzaamheid te verminderen. Contact leggen met een buurtgenoot kan op allerlei manieren, door een praatje te maken, een kaartje in de bus te doen, een boodschap te doen voor iemand, of eens samen binnen te lopen bij een buurtactiviteit. Om het inwoners nog iets makkelijker te maken om iets leuks te doen met elkaar, worden in de Week tegen Eenzaamheid samen met bewonersinitiatieven, organisaties en andere betrokkenen, allerlei extra ontmoetingsactiviteiten georganiseerd waar inwoners vaak kosteloos aan mee kunnen doen.

Op www.samenindebuurt033.nl staat een speciaal overzicht met ontmoetingsactiviteiten die worden georganiseerd tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Hier komen deze week nog meer activiteiten bij te staan. Dit overzicht is bedoeld voor inwoners uit Amersfoort die het leuk vinden om eens de deur uit te gaan en samen met anderen iets gezelligs te doen.  

AANMELDEN ACTIVITEIT

Initiatiefnemers die zelf een activiteit willen organiseren tijdens de Week tegen Eenzaamheid kunnen hun activiteit nog aanmelden. Het hoeven geen grote evenementen te zijn. Juist kleine toegankelijke activiteiten zijn zeer welkom, zoals gezamenlijk koffie drinken in de straat, of een buurtwandeling. Op die manier kan iedereen aansluiten. Aanmelden van een activiteit kan op: www.samenindebuurt033.nl. Alle activiteiten met kenmerk ‘Week tegen Eenzaamheid’ zijn hier in één totaaloverzicht te vinden via de speciale button op de homepagina.

Op www.indebuurt033.nl/weektegeneenzaamheid staat meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid in Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie