Dorpsfeest Hoogland biedt op zaterdag en zondag paardensport,  's avonds staan er bekende artiesten in de feesttent.
Dorpsfeest Hoogland biedt op zaterdag en zondag paardensport, 's avonds staan er bekende artiesten in de feesttent. Dorpsfeest Hoogland

Bekende Nederlandse artiesten, paardensport en activiteiten tijdens lang weekend Dorpsfeest Hoogland

2 september 2023 om 11:15 Activiteiten

AMERSFOORT Stichting Dorpsfeest Hoogland verzorgt van donderdag 14 tot en met zondag 17 september, samen met circa 950 vrijwilligers, voor de 29ste keer het Dorpsfeest Hoogland. Dit evenement wordt sinds 1992 gehouden in Stadspark Schothorst in Amersfoort Noord. Het evenement biedt paardensport, diverse sport- en spelactiviteiten, straattheater, parachutisten, muzikale optredens en shows, kinderspelen en workshops voor alle leeftijden. En daarnaast natuurlijk ook gezellige feesttent-avonden en ochtenden voor diverse doelgroepen.

Op zaterdag en zondag overdag is de entree zoals altijd gratis. Voor de feestavonden is een toegangskaart nodig. Speciaal voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar is op vrijdagavond 8 september de JOHO! Pre-Party in Concordia te Hoogland. Een feestavond vanaf 20.30 uur met Stapelgek!

SAMANTHA STEENWIJK 

Dorpsfeest Hoogland biedt op zaterdag en zondag overdag paardensport. Met op zaterdag diverse spannen tuigpaarden en kampioenschap vierspan tuigpaarden. Op zaterdagmiddag om 15.00 uur rijdt Samantha Steenwijk een zingende kür met haar paard Voice. 

Op zondag komt o.a. Josh Clemens, bekend als trainer van filmdieren, stunts uitvoeren. Maar het Dorpsfeest heeft nog veel meer in petto: sport en spel, spectaculaire shownummers, diverse kinderspelen, het ponyplein en niet te vergeten op zaterdag de beroemde Sterrenslag. Op zondagmiddag geven enkele veiligheidsdiensten mooie demonstraties. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe een brandweerwagen of ambulance er vanbinnen uitziet. Ook zijn op zondag diverse fietsritten voor sportieve wielrenners en familietochten op de fiets. 

In de grote feesttent is op zondagmiddag om 13.00 uur een kindershow ‘Komkommermaarbij’ voor de jongere jeugd, die gratis te zien is. Bezoekers kunnen overdag tijdens het weekend genieten van de creatieve straat, knutselworkshops, straattheater of mooie optredens op het Dorpsplein met een hapje en een drankje. Op donderdagavond spelen beachvolleybalteams. (toegang gratis).

FEESTTENT 

Het Dorpsfeest begint donderdagochtend 14 september met het Zomercarnaval. Een gezellig feest voor mensen met een beperking, met een optreden van Mike Klein en een echte discoshow. In de grote feesttent presenteert de Hooglandse muziekvereniging Sint Caecilia The 12th Night of Hoogland. Zij spelen de sterren van de hemel met Jamai Loman en Shirma Rouse. Vrijdagmorgen zijn senioren van harte welkom op het Dreesfeest. Een gezellig ‘alles inclusief’ feest met leuk entertainment, hapjes en drankjes. Op vrijdagavond staan optredens gepland van Tino Martin en Emma Heesters en op zaterdagavond wordt de feesttent veranderd in een Après Ski party met onder andere Frans Duijts, Het Feestteam, Barry Fest en De Alpenzusjes. 

Artikel gaat verder onder de afbeelding. 


Emma Heesters staat op vrijdagavond op het podium. (Foto: William Rutten)

De toegang voor donderdagavond is vanaf 18 jaar. Voor de vrijdag- en zaterdagavond is de toegang vanaf 16 jaar. Voor 16 en 17 jarigen geldt dat zij in het bezit moeten zijn van de zogenaamde 18mintocherin pas. Zie www.18mintocherin.nl.

De voorverkoop van toegangskaarten voor de feesttentavonden start op donderdag 7 september 2023 om 19.00 uur bij Manege de Eemruiters in Hoogland. Kijk op www.dorpsfeesthoogland.nl/kaartverkoop. 

Dorpsfeest Hoogland ziet graag dat bezoekers op de fiets of lopend naar het terrein komen. Gratis de auto parkeren kan op het grasveld achter Manege De Eemruiters aan de Engweg 115 in Hoogland. Vanaf dat parkeerterrein is het 1 minuut lopen naar de ingang van het Dorpsfeest terrein. 

Het volledige programma is te vinden op: www.dorpsfeesthoogland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie