Bewoners033 is een onafhankelijke netwerkorganisatie, opgericht en gerund door vrijwilligers.
Bewoners033 is een onafhankelijke netwerkorganisatie, opgericht en gerund door vrijwilligers. Wijknieuws Nieuwland

Bewoners033 op de bres voor bewonersinitiatieven

18 juni 2022 om 10:30 Activiteiten

AMERSFOORT Tijdens de introductiedagen van de nieuwe raadsleden presenteerde Bewoners033 een overzicht van bewonersinitiatieven in de stad op de website www.besteraad033.nl. Met als doel om de raadsleden aan te sporen om vooral in contact te treden met bewoners die actief zijn om hun stad mooier, prettiger, leefbaarder, socialer, veiliger en duurzamer te maken. 

Bewoners033 is een onafhankelijke netwerkorganisatie, opgericht en gerund door vrijwilligers. Ter ondersteuning van alle bewoners-initiatieven die zich inzetten om Amersfoort, Hoogland of Hooglanderveen nóg mooier en prettiger te maken. Bewoners033 is er voor al die mensen die bij het starten of doorzetten van een initiatief behoefte hebben om met andere initiatiefnemers van gedachten te wisselen, ervaringen te delen en gebruik te maken van elkaars kennis en kennissen. 

Bewoners hebben de meeste kennis van hun eigen wijk en er zijn gelukkig altijd bewoners te vinden die het heft in eigen hand nemen en actief aan de slag gaan. Ook Amersfoort telt een groot aantal initiatieven die heel verschillend zijn. Sommige van deze bewonersactiviteiten leiden na meestal veel inspanning door vrijwilligers tot prachtige resultaten, zoals ‘eyecatcher’ Elisabeth Groen. Maar regelmatig is het opstarten of het realiseren lastig. En dan kan Bewoners033 ondersteuning bieden. 

DE BROEDPLAATS Een keer per kwartaal wordt een bijeenkomst georganiseerd waar bewoners hun idee of bestaand project presenteren en een concrete hulpvraag stellen aan de bezoekers van de broedplaats. De brainstorm hierover levert vaak bruikbare suggesties of nieuwe contacten op, die je verder kunnen helpen. Voor aanvang van de presentaties genieten we gezamenlijk van een (gratis) maaltijd. Een leuke manier om alvast kennis te maken met elkaar. 

DE BURGERBORREL De burgerborrel is een netwerkbijeenkomst die twee keer per jaar georganiseerd wordt, want ‘kennis maken = kennis delen’. Onder het genot van een drankje inspireren en motiveren mensen elkaar. Een aanrader, kom eens kijken.

HET INLOOPSPREEKUUR Het inloopspreekuur vindt elke laatste maandag van de maand plaats, behalve in de decembermaand, in het Eemhuis aan het Eemplein. Hier kun je binnenlopen om van gedachten te wisselen over je idee of initiatief en om vragen te stellen. Een goede kans dat de vrijwilligers van Bewoners033 je met tips of advies verder kunnen helpen.    

ADVIES033 Ervaren initiatiefnemers helpen starters op weg of onderweg bij uitdagingen. Dit doet Bewoners033 ook in samenwerking met onder andere de Rotary.

Mail je vraag naar advies033@bewoners033.nl en we gaan aan de slag om te kijken wat Bewoners033 kan betekenen. Naast bovengenoemde activiteiten spant Bewoners033 zich ook in om initiatieven onder de aandacht te brengen van Amersfoortse burgers en het gemeentebestuur. Kortom, er is gratis ondersteuning om jouw initiatief tot een succes te maken. Samen maken wede stad nog mooier.

Kijk voor meer informatie op: www.bewoners033.nl.  

Dit artikel wordt aangeboden door Bewoners033.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie