Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Streep door alle fysieke Sinterklaas-activiteiten; intocht digitaal

15 september 2020 om 18:11 Lokaal/Activiteiten

AMERSFOORT Er komt in Amersfoort geen centrale intocht van Sinterklaas. Die beslissing heeft het Sinterklaascomité moeten nemen in verband met de corona-crisis. De gemeente besloot zelf geen beslissing erover te nemen en daarom heeft het comité vandaag zelf de knoop doorgehakt: ,,Er komen geen fysieke activiteiten.”

door Jeroen van der Veer

De organisatie noemt het een moeilijk besluit, maar volgens hen was er geen andere mogelijkheid. Zou Amersfoort op 14 november wél een intocht organiseren, dan zouden mensen van buiten de stad naar de gemeente komen. ,,En dat is niet te overzien. Duizenden mensen bij elkaar in deze tijd? Nee, dat is geen goed idee.”

De beslissing houdt ook in dat alle activiteiten van Sinterklaasstad geannuleerd worden. Geen vuurwerkshow en lampionnenoptocht bij winkelcentrum Emiclaer, geen Sinterklaas in de binnenstad en ook geen lichtjesroute.

Toch zullen de kinderen Sinterklaas wel gaan zien en zelfs ontmoeten. Weliswaar digitaal, maar toch. ,,We gaan inderdaad over naar digitaal. Zo komt er een online, vooraf opgenomen, intocht en gaan we nog veel meer leuks via het internet aanbieden en laten zien. Wat? Dan houden we nog even geheim, maar het wordt alsnog een feestje.”

Meer lezen over de gemaakte beslissing en de gevolgen hiervan: klik hier.  

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie