CEO Frank de Reij:
CEO Frank de Reij: "Alleen samen houden we de zorg veilig." FrankNoordanus

Weer veilig naar Meander

27 mei 2020 om 13:25 Gezondheid-MeanderMC

Het aantal coronapatiënten neemt steeds verder af. Daardoor is er weer meer ruimte voor de planbare zorg. Ook Meander Medisch Centrum start deze zorg stap voor stap weer op. De veiligheid van patiënten en medewerkers staat hierbij voorop.

"Wij willen om te beginnen iedereen ontzettend bedanken voor het geduld en begrip,” zegt CEO Frank de Reij. “Afspraken die zijn afgezegd of verplaatst, mensen die hun dierbaren niet konden bezoeken en een andere inrichting van ons ziekenhuis. Het heeft veel gevraagd van onze patiënten, maar met elkaar hebben we de afgelopen periode goed doorstaan.”

"Nu de zorg weer wordt opgestart, horen we soms dat mensen zich afvragen of het wel veilig is in Meander. Dat begrijpen we heel goed,” zegt De Reij. "Wij doen er het maximale aan om ervoor te zorgen dat het ziekenhuis veilig is. Daarom hebben we verschillende maatregelen genomen. Afspraken vinden waar mogelijk op afstand plaats via de telefoon, videobellen of per mail. Alleen wanneer dat écht nodig is, komen patiënten naar Meander. Afspraken plannen we gespreid en patiënten wordt gevraagd zo veel mogelijk alleen naar hun afspraak te komen, zodat er niet te veel mensen tegelijkertijd in Meander zijn. Niet altijd leuk voor de patiënt, maar wel noodzakelijk om het ziekenhuis voor iedereen veilig te houden. Bij veel balies staan plexiglas schermen en ook in wachtruimtes en openbare ruimtes zorgen wij voor voldoende afstand. Wanneer afstand houden tijdens de behandeling of onderzoek niet mogelijk is, treffen de medewerkers waar nodig beschermingsmaatregelen volgens de landelijke richtlijnen.”

Ook op de verpleegafdelingen wordt er zoveel mogelijk aan gedaan om het veilig te houden. Frank de Reij: "Een groot voordeel van Meander is dat we eenpersoonskamers hebben. Hierdoor worden patiënten apart verpleegd en kunnen we voldoende afstand houden. Gelukkig mogen de patiënten, onder voorwaarden, wel weer bezoek ontvangen.”

Frank de Reij tot slot: "We vragen iedereen dringend om zich aan de maatregelen te houden. Wij nemen onze verantwoordelijkheid als ziekenhuis, maar we rekenen daarnaast op ieders begrip, medewerking en eigen verantwoordelijkheid. Alleen samen houden we de zorg veilig.” Op www.meandermc.nl/corona staan alle maatregelen die gelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie