Astrid Posthouwer, bestuursvoorzitter van Meander: 'We willen graag horen wat inwoners belangrijk vinden.'
Astrid Posthouwer, bestuursvoorzitter van Meander: 'We willen graag horen wat inwoners belangrijk vinden.' Rodney Photography

Meander Medisch Centrum Amersfoort wil met inwoners in gesprek over ontwikkelingen in de zorgsector

27 maart 2024 om 10:05 Gezondheid-MeanderMC

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum nodigt inwoners van Amersfoort en omstreken uit om op dinsdagavond 16 april in gesprek te gaan over ontwikkelingen in het ziekenhuis. Het is de eerste keer dat het ziekenhuis zo’n bijeenkomst organiseert. Vier vragen aan bestuursvoorzitter Astrid Posthouwer, die initiatiefnemer is van de inwonersbijeenkomst.

Waarom gaat Meander in gesprek met inwoners?
Posthouwer: „Vrijwel iedereen in Amersfoort en omgeving heeft te maken met de zorg die wij geven. Zorg voor jezelf, je partner, kinderen, familieleden of vrienden. De zorg in Nederland verandert snel. We bellen of chatten met een arts. Een familielid helpt steeds vaker bij zorg thuis. Operaties zijn in een ander ziekenhuis, soms verder van huis. En er is meer aandacht voor gezond leven. Allemaal ontwikkelingen die te maken hebben met meer patiënten door vergrijzing, digitalisering van zorg, minder personeel en stijging van kosten. Ik vind het belangrijk dat we met iedereen hierover in gesprek zijn. Juist ook met patiënten en inwoners.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


‘Deelnemers kunnen een eerlijk verhaal verwachten over de zorg die wij nu geven, over wat ons als samenleving te wachten staat en aan welke veranderingen we werken.’ - Foto: Meander Medisch Centrum

Wat kunnen deelnemers verwachten? 
Posthouwer: „Een eerlijk verhaal over de zorg die wij nu geven, over wat ons als samenleving te wachten staat en aan welke veranderingen we werken. Ook willen we graag horen wat inwoners belangrijk vinden. Welke ontwikkelingen juichen ze toe en met welke wensen en zorgen moeten wij rekening houden? Daarom gaan we in gesprek over drie concrete onderwerpen: gezond blijven, de spreiding van behandelingen in de regio en ziekenhuiszorg thuis.”

Ook willen we graag horen wat inwoners belangrijk vinden. Welke ontwikkelingen juichen ze toe en met welke wensen en zorgen moeten wij rekening houden?

Wanneer is de avond voor jullie een succes?
Posthouwer: „Ik ben tevreden als iedereen zich goed geïnformeerd en gehoord voelt. Dat we echt met elkaar in gesprek zijn gegaan over de wensen en zorgen in het leven van de inwoners uit onze regio en over de vraag hoe de zorg ook in onze regio toegankelijk, betaalbaar en van goede kwaliteit blijft. Het is de eerste inwonersavond, dus ook voor ons is het spannend hoe dat zal verlopen.”

Wie is welkom?
Posthouwer: „Iedereen die interesse heeft in ziekenhuiszorg en wil luisteren en meepraten over de zorgontwikkelingen in de regio. Ik hoop zelf dat we in gesprek kunnen gaan met veel verschillende mensen uit onze regio. Mensen met een frisse kijk op de zorg houden ons als ziekenhuis scherp.”

Meer informatie en aanmelden op www.meandermc.nl/uwzorgonzezorg. Deelname is gratis, graag van tevoren aanmelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie