De Meander Apotheek presenteerde 10 innovatieve ontwikkelingen in 2023.
De Meander Apotheek presenteerde 10 innovatieve ontwikkelingen in 2023.

Meander Apotheek presenteert top 10 innovaties in 2023

14 maart 2024 om 16:54 Gezondheid-MeanderMC

De Meander Apotheek wil elke dag een beetje beter worden. Dat doen ze door zich te blijven ontwikkelen op allerlei verschillende gebieden. De Apotheek presenteert 10 innovatieve ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Dit zijn enkele hoogtepunten van 2023:

Minder infecties door antibiotische zalf en zeep
Bij een operatie aan je heup of knie loop je risico op een infectie. Gelukkig is dat te voorkomen door vooraf antibiotische zalf en zeep te gebruiken. Voorheen kregen alleen patiënten die drager zijn van een bepaalde bacterie deze zalf en zeep. Sinds 2023 gebruiken alle patiënten die een totale heup- of knieoperatie ondergaan antibiotische neuszalf en huidzeep. Op deze manier zijn er minder infecties.

Oefenen met ‘zelf prikken’
Als je jezelf thuis een injectie met medicijnen moet geven, is dat best spannend. Zeker als dat voor de eerste keer is. De Apotheek van Meander geeft uitleg over deze injecties en laat patiënten onder begeleiding oefenen. Door de eerste injectie in de Apotheek te zetten gaat het thuis een stuk makkelijker en voorkom je verkeerd gebruik van het medicijn. Patiënten beoordelen de uitgebreide instructie met een 9.

Re­gi­o­na­le af­stem­ming en af­spra­ken voor ge­nees­mid­del­te­kor­ten
Patiënten grijpen helaas steeds vaker naast medicijnen. Soms moet de Meander Apotheek uitwijken naar een alternatief als medicijnen lange tijd niet beschikbaar zijn. Apotheken en huisartsen in de regio houden samen overzicht over de tekorten. Ze stemmen samen af welke alternatieve medicijnen ze aanbieden. Op deze manier weten patiënten beter waar ze aan toe zijn.

Bekijk alle innovaties uit de top 10 van de Meander Apotheek in 2023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie