Marjolein Bosman van de Patiëntenfederatie Nederland overhandigt de award aan Astrid Posthouwer, bestuursvoorzitter van Meander Medisch Centrum.
Marjolein Bosman van de Patiëntenfederatie Nederland overhandigt de award aan Astrid Posthouwer, bestuursvoorzitter van Meander Medisch Centrum. Renée Penris

Meander Medisch Centrum in top 5 best gewaardeerde ziekenhuizen Zorgkaart Nederland

5 maart 2024 om 15:37 Gezondheid-MeanderMC

In 2023 behoorde Meander Medisch Centrum tot de 5 best gewaardeerde ziekenhuizen op Zorgkaart Nederland in de categorie ‘grote ziekenhuizen’. Deze top vijf is bepaald aan de hand van de waarderingen die zijn geplaatst in 2023. Vorig jaar deelden 171 patiënten hun ervaring met Meander met een gemiddelde waardering van 8,4. Dat maakte de Patiëntenfederatie Nederland op dinsdag 5 maart bekend. 

Astrid Posthouwer, voorzitter Raad van Bestuur is blij met de deze positie: “Waarderingen en ervaringen van patiënten blijven heel waardevol voor ons, ongeacht het rapportcijfer dat wordt gegeven. Daarnaast is het voor veel andere patiënten prettig om voorafgaand of tijdens hun behandeling ervaringen van anderen te lezen. Veel dank daarom aan alle patiënten die hun ervaring met ons ziekenhuis en medisch specialisten hebben gedeeld.”

Dit jaar is extra aandacht besteed aan het thema Samen Beslissen. Denk hierbij aan: luisteren, uitleg, informatieverstrekking en bejegening. Ook voor dit aspect was veel waardering voor Meander Medisch Centrum. Mirjam Schotman, uroloog en voorzitter van de Stuurgroep Kwaliteit van Meander is een groot voorstander van Samen Beslissen: “De hoge waardering voor Samen Beslissen is een compliment voor de zorgvuldigheid waarmee patiënt en zorgverlener met elkaar in gesprek gaan over keuzes in de behandeling. In Meander besteden we veel aandacht aan dit onderwerp en ook veel collega’s zijn opgeleid om Samen Beslissen standaard onderdeel te laten zijn van hun gesprekken met patiënten. Onze positie in de top 5 Grote Ziekenhuizen laat zien dat we op de goede weg zijn met Samen Beslissen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie