Afbeelding
Archief BDU Media

Samenwerking boa's in hele Veiligheidsregio Utrecht uitgebreid

18 mei 2020 om 08:57 Overig

AMERSFOORT Voor de 26 gemeenten van de Veiligheidsregio Utrecht is het sinds 15 mei mogelijk gebruik te maken van de inzet van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van alle gemeenten in de regio.

Daarvoor hebben de 26 burgemeesters een samenwerkingsovereenkomst getekend, meldt de Veiligheidsregio. Wanneer een tekort ontstaat in een gemeente, wordt gekeken naar de mogelijke inzet vanuit een andere gemeente.  

Voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht en burgemeester van Utrecht Jan van Zanen: ,,Voor de handhaving van de noodverordening zijn boa’s elke dag aan het werk, samen met handhavers van de gemeenten en de politie. Zo helpen zij de verspreiding van het virus tegen te gaan. In onze regio is flexibele capaciteit van de boa’s nodig, omdat in sommige gebieden, al dan niet tijdelijk, de handhavingsbehoefte groter is dan in andere gebieden. Mooi te zien dat alle burgemeesters deze onderlinge samenwerking steunen.”

Jan van Zanen: In onze regio is flexibele capaciteit van de boa’s nodig

Er wordt volgens de Veiligheidsregio op dit moment met verschillende externe (overheids)organisaties gesproken of zij kunnen aansluiten bij de samenwerkingsovereenkomst. ,,Die inzet is mogelijk, omdat bij sommige (overheids)organisaties handhavingstaken zijn afgenomen door de verschillende landelijke maatregelen."

De samenwerkingsovereenkomst geldt voor de gemeenten Amersfoort, Baarn, De Bilt, Bunnik, Bunschoten, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, De Ronde Venen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg en Zeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie