Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Politie.nl

Vrouw op heterdaad aangehouden in onderzoek naar bankhelpdeskfraude

20 oktober 2023 om 12:52 Misdaad

AMERSFOORT Een 31-jarige vrouw uit Almere is donderdag 12 oktober op heterdaad aangehouden in een onderzoek naar bankhelpdeskfraude. De verdachte wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij meerdere oplichtingszaken. Naar aanleiding van een aangifte van bankhelpdeskfraude is een onderzoek gestart. Bij deze oplichting werd een 86-jarige vrouw uit Amersfoort telefonisch benaderd. Dat laat de politie weten in een persbericht.

De oplichtster deed zich voor als iemand van de bank en meldde dat er verdachte activiteiten op haar bankrekening te zien waren. De oplichtster wist het vertrouwen van het slachtoffer te winnen en zo bijvoorbeeld haar pincode te bemachtigen. Een koerier is vervolgens langsgekomen om haar bankpas op te halen. Met de pas werd later een gepind en zo werd een geldbedrag buitgemaakt.

Onderzoek van het Cyclops-team, een districtelijk rechercheteam dat zich specifiek bezighoudt met cybercriminaliteit, leidde naar de 31-jarige verdachte. Zij kon op 12 oktober, terwijl ze met een mogelijk slachtoffer aan de telefoon zat, op heterdaad in Almere worden aangehouden. De vrouw zit in voorlopige hechtenis.  Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie