Afbeelding
Marnix Manschot Fotografie

Meerdere vernielingen in Amersfoort en Schothorst, politie pakt verdachte op

1 september 2023 om 12:53 Misdaad

AMERSFOORT De politie kreeg gisteravond rond 23.00 uur meerdere meldingen binnen over een reeks vernielingen in Amersfoort en Schothorst. Na een korte zoektocht vatten agenten diezelfde nacht nog de verdachte, een 21-jarige man uit Amersfoort, in de kraag.

Agenten spoedden zich na de meldingen direct naar Schothorst, maar treffen daar geen verdachte meer aan. ,,Wel zien de collega’s dat er meerdere autoruiten zwaar vernield waren en dat er meerdere woningen schaden hadden”, meldt de politie op de website. 

GELUID VERRAADT DE VERDACHTE

Terwijl de collega’s nog een poging wagen om de verdachte op te sporen, horen ze een klap uit de richting van de Nieuwerhoek komen. ,,Agenten rennen richting het geluid, waar ze een persoon aantreffen die past bij het signalement. De verdachte zat op het dak van een woning en was op dat moment ook bezig met een vernieling.” Agenten weten de verdachte van het dak te praten, waarna hij direct wordt aangehouden. ,,De 21-jarige man uit Amersfoort zit op dit moment nog vast en wordt nog verhoord. Hij wordt verdacht van meerdere vernielingen.”

Op dit moment voert de politie onderzoek naar de toedracht van deze vernielingen. Daarbij roept de politie op om aangifte te doen als u gedupeerde bent van een vernieling van afgelopen nacht. Heeft u de politie nog niet gesproken? Doe dat dan via 0900-8844 of online via politie.nl. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie