Afbeelding
Marnix Manschot Fotografie/News United

Politie rukt uit voor steekpartij op terrein AZC

28 januari 2023 om 10:55 Misdaad

AMERSFOORT Op het terrein van de asielzoekersopvang van het COA aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort heeft vrijdagmiddag een steekpartij plaatsgevonden.

Meerdere eenheden van de politie kwamen ter plaatse voor onderzoek. Of iemand gewond is geraakt, was in eerste instantie nog onduidelijk.
Volgens politiewoordvoerder Lieke van der Plas kregen agenten een melding van een steekincident. Eenmaal ter plaatse was de situatie nog erg onduidelijk en was geen slachtoffer in de omgeving te bekennen.

De politie deed onderzoek in één van de gebouwen en hoorde getuigen. Volgens politie de woordvoerder heeft een vechtpartij plaatsgevonden op het terrein. Hierbij is het slachtoffer door twee personen belaagd. Eén persoon heeft het slachtoffer verwond bij zijn hoofd met een scherp voorwerp. Het slachtoffer is op eigen kracht naar een huisarts gegaan en werd vervolgens doorgestuurd naar het ziekenhuis.
De politie verrichte twee aanhoudingen en doet verder onderzoek naar het incident.

Ook één hondengeleider kwam ter plaatse. Op het terrein verblijven vooral gezinnen.

De Stad Amersfoort app
De Stad Amersfoort heeft nu ook een app! Al het (lokale) nieuws altijd binnen handbereik. Download hier de gratis app voor Android of iOS.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie