Afbeelding
Politie

Politie vraagt om hulp na twee explosies in Verdistraat

25 januari 2023 om 13:51 Misdaad

AMERSFOORT De Amersfoortse politie verspreidt een getuigenoproep nadat in de nacht van vrijdag 30 december op zaterdag 31 december rond 0.30 uur een ruit werd ingegooid van een woning aan de Verdistraat. Kort daarna ontstond een kleine brand bij de auto die voor het huis geparkeerd stond. Dankzij snel ingrijpen kon de brand worden geblust. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de schrik zat er bij de bewoners goed in.

Door onbekenden werd een ruit ingegooid door een steen en vervolgens werd er iets explosiefs gegooid. Dit landde niet in de woning, maar kwam terecht onder de auto die geparkeerd stond voor de woning. Er ontsond een kleine brand bij de auto, die snel geblust kon worden. De verdachte rende er ondertussen snel vandoor in de richting van de Bizetstraat of de Wagnerstraat.

Dit was niet de eerste keer dat zoiets gebeurde bij die woning. Op maandag 22 augustus 2022 werden de bewoners van dezelfde woning ook opgeschrikt door een zware explosie. Na onderzoek bleek dat de voorruit van de woning beschadigd was door zwaar vuurwerk. Na een zoektocht in de omgeving, konden toen twee verdachten worden aanhouden op de A27 bij de afrit Vianen. Deze verdachten moeten zich eind februari verantwoorden voor de rechter.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze twee zaken en komt graag in contact met mensen die meer weten over het mogelijke verband of over een van de twee incidenten. Ook mensen die camerabeelden bezitten in de omgeving van de Verdistraat van het incident op 31 december, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via dit digitale tipformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie