Asbest vrijgekomen bij schuurbrand Gerrit van Stellingwerfstraat

24 mei 2018 om 10:17 lokaal

AMERSFOORT De Amersfoortse brandweer moest donderdagochtend rond 10.30 uur met spoed uitrukken voor een uitslaande brand in een schuur achter de Gerrit van Stellingwerfstraat. De vlammen sloegen metershoog uit de schuur en er was sprake van flinke rookontwikkeling. De brandweer kwam met twee tankautospuiten ter plaatse en de omgeving werd door de politie afgezet.
De brand kon snel geblust worden, maar de brandweerlieden konden niet voorkomen worden dat meerdere schuren zwaar beschadigd raakten. Bij de brand is asbest vrijgekomen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. ,,Het gebied waar de asbestdeeltjes liggen (circa 10 meter) is afgezet met lint en zal later worden schoongemaakt. Salvage verzorgt de schadeafhandeling."

,,De gemeente onderzoekt op dit moment waar de asbest precies terecht is gekomen. Het gebied wat onderzocht wordt, is afgezet met linten", schrijft de gemeente Amersfoort. ,,De tuinen van nummers 35, 37, 41 en 43 zijn afgezet en die bewoners zijn geïnformeerd. Ook een gedeelte van de openbare binnenplaats tussen de Gerrit van Stellingwerfstraat, Jordanus Hoornstraat en Nicolaas Pienemanstraat is afgezet door de brandweer."

Video: Keistadnieuws

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie