'De beelden van de verdachte zijn niet al te best', zegt een politiewoordvoerder die hoopt op tips over de dader.
'De beelden van de verdachte zijn niet al te best', zegt een politiewoordvoerder die hoopt op tips over de dader. Politie.nl/RTV Utrecht
Video

Politie toont beelden van in brand gestoken politieauto op de Ganskuijl

8 december 2022 om 12:54 Misdaad

AMERSFOORT De Amersfoortse politie ontving in de nacht van maandag 31 oktober op dinsdag 1 november rond 2.30 uur een tip over een brandende auto op de Ganskuijl. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen ze een bestelbus die brandde aan de voorzijde. 

De brand was al dusdanig lang aan de gang dat ze een band hoorden klappen. Duidelijk waren er vlammen op de motorkap aan de passagierszijde te zien. De brandende auto stond tussen twee auto’s in. Al snel werd duidelijk dat de brandende bestelbus op naam van de politie stond. Op de camerabeelden is om 2.22 uur een persoon te zien die een vloeistof over de voorzijde van de auto gooit en aansteekt. De brandweer heeft het vuur ter plaatse gedoofd. De auto raakte zwaar beschadigd.

Op de beelden waar de brandstichting op te zien is, is een tenger persoon te zien die wegrent nadat hij de brand heeft aangestoken.

De politie hoopt dat er lezers zijn die de verdachte herkennen van de beelden, iets  gehoord hebben over de brand, of weten wie er achter de brandstichting zit. Tips zijn welkom via dit digitale tipformulier, tel. 0800-6070 of 0800-7000 (anoniem).

De Stad Amersfoort app
De Stad Amersfoort heeft nu ook een app! Al het (lokale) nieuws altijd binnen handbereik. Download hier de gratis app voor Android of iOS.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie