Vluchtauto brandend achtergelaten in Amersfoort

26 april 2018 om 06:11 lokaal

AMERSFOORT Een Volkswagen Caddy brandde dinsdag 22 augustus uit in de fietstunnel aan de Liendertseweg in Amersfoort. Het bleek de vluchtauto te zijn van de daders die in het Limburgse Blerick Kemal Zengin hebben doodgeschoten, meldt de politie in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. De hoofdofficier van justitie in Limburg heeft samen met de familie een beloning van 40.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

Kemal Zengin, 44 jaar oud, verdiende de kost als pakketbezorger, maar was ook actief binnen het drugsmilieu. Wat daarin zijn rol precies was, staat niet helemaal vast. Op basis van bewakingsbeelden is bekend dat de daders reden in een donkerblauwe, verlengde Volkswagen Caddy. Daarmee zijn ze na de moord met hoge snelheid naar Amersfoort gevlucht, waar ze de wagen bij een viaduct aan de Liendertseweg achterlieten en in brand staken.

De Caddy is tussen 8 en 10 juli 2017 gestolen op een bedrijventerrein in Zoetermeer. Opmerkelijk is dat de bestelwagen toen antracietgrijs was. Ergens tussen 8 juli en 21 augustus 2017 moet de Caddy dus overgespoten zijn naar donkerblauw.
Over het motief voor de moord tast de politie nog in het duister. Het zou, mede door het zware wapen dat is gebruikt, te maken kunnen hebben met Zengins contacten in de drugswereld. Maar het is zeker niet uitgesloten dat de daders uit een heel andere hoek komen. Informatie over een conflict waarbij het slachtoffer mogelijk betrokken was, is nog zeer welkom.

Alle tips zijn welkom via de tiplijn: 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000. Voor een persoonlijk gesprek, het Team Nationale Inlichtingen: 079-3458999.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie