Afbeelding
Marnix Manschot Fotografie

Lidl in Amersfoort alweer overvallen door man in regenpak

29 november 2022 om 07:45 Misdaad

AMERSFOORT Opnieuw is de Lidl-supermarkt aan de Balladelaan in Amersfoort doelwit geworden van een overval. Dat gebeurde maandagavond rond 19.45 uur. Het is de derde keer dit jaar dat het filiaal van de supermarkt wordt overvallen.

Een man kwam maandagavond de winkel binnen en eiste geld. Hij bedreigde het personeel met een steekvoorwerp, maar volgens de politie raakte er niemand gewond. Agenten waren na de melding in kogelwerende vesten aanwezig bij de supermarkt aan de Balladelaan. 

REGENPAK Na de overval vluchtte de overvaller een steeg in richting het Mariken van Nimwegenpad. Om 19.59 uur ging er een burgernet-melding uit waarin de politie opriep om uit te kijken naar een man in een donker regenpak met een bies op de borst en een (leger)groene bivakmuts op. ,,De man niet zelf benaderen”, waarschuwde de politie. De dader is tot heden nog niet opgepakt.

De politie deed uitgebreid onderzoek en zette de omgeving af met lint. Er werden ook speurhonden ingezet.

REEKS OVERVALLEN Het is niet de eerste keer dit jaar dat het Lidl-filiaal wordt overvallen. Op zondag 25 september kwam een man met een skeletmasker de winkel binnen en bedreigde hij het personeel. Ook deze dader droeg destijds een donker regenpak met reflecterende strepen. Twee maanden eerder, in juli, was het ook al raak, toen twee jonge verdachten de supermarkt binnen kwamen, het personeel bedreigden en er met een buit vandoor gingen. 

Niet alleen het Lidl-filiaal aan de Balladelaan werd afgelopen jaar overvallen, ook bij de Jumbo aan de Wiekslag was het mis afgelopen oktober. Een man dreigde toen met een mes en ook die verdachte droeg volgens het signalement een opvallend regenpak met reflecterende strepen. Of het bij de diverse overvallen steeds om dezelfde dader gaat, is niet bekend. Eerder deze maand was de Boni aan de Van Tuyllstraat in Hooglanderveen de klos. De dader kwam de supermarkt binnen, bedreigde een medewerkster met een mes en eiste geld.

De politie is op zoek naar getuigen van de overval of mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Wie iets heeft gezien of gehoord, kan dit telefonisch melden via het nummer 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000. Ook is het mogelijk online melding te maken via dit Meldformulier

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie