Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Politie.nl

Politie houdt vierde verdachte aan in onderzoek Rolex-overvallen

Misdaad

AMERSFOORT De recherche verricht al enkele maanden volhardend onderzoek naar diverse overvallen en pogingen daartoe in Amersfoort. Vorige week vrijdag werd een vierde verdachte, een 23-jarige man uit Amersfoort, in deze zaak aangehouden. 

De Amersfoorter wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op de opticien aan de Hendrik van Viandenstraat. De verdachte werd maandag voorgeleid en zit nog vast voor onderzoek. 

REEKS Sinds april dit jaar zijn een aantal overvallen en pogingen daartoe gepleegd in de wijk Vathorst. Zo werd tot twee keer aan toe geprobeerd om een woning aan de Laakboulevard te overvallen. Daarna was het raak bij de opticien aan de Hendrik van Viandenstraat. De eigenaar werd onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn Rolex-horloge. En daar bleef het niet bij. Ook op de Harlingenstraat en de Paasberg waren twee woningen het doelwit van de Rolex-overvallers.

Het onderzoek dat werd ingesteld, leidde tot de aanhouding van een 15- en twee 17-jarige verdachten. Afgelopen vrijdag kwam daar dus de 23-jarige man bij. De recherche heeft sterke aanwijzingen dat de reeks overvallen in Amersfoort met elkaar in verband staan en sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit. 

INFORMATIE DELEN Getuigen worden nog steeds gevraagd om zich te blijven melden. ,,We zijn ervan overtuigd dat er met name onder jongeren veel informatie over deze zaken circuleert. We doen nadrukkelijk een beroep aan deze jongeren om die informatie ook met ons te delen”, aldus de politie.

Een online tipformulier is hier te vinden. Ook telefonisch is de politie bereikbaar via 0800-6070. Anoniem melden kan via MeldMisdaadAnoniem: 0800-7000.

advertentie
advertentie