Afbeelding
Politie.nl

Twee aanhoudingen in zoektocht naar gewelddadige ‘Rolexbende’

13 oktober 2022 om 14:15 Misdaad

AMERSFOORT Het onderzoek naar de gewelddadige bende Rolexdieven vordert gestaag, meldt de politie op woensdag 12 oktober. ,,Inmiddels zijn er twee verdachten aangehouden; een jongen van 17 uit Amersfoort en een jongen van 15 uit Amsterdam. Eén van deze twee heeft een bekennende verklaring afgelegd.” De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De politie denkt dat in Amersfoort één groep daders zit achter zowel twee woningovervallen, als twee pogingen daartoe, en achter de overval op een brillenwinkel. Het heeft er alle schijn van dat de overvallers specifiek op Rolex-horloges uit zijn, waarbij ze geweld niet uit de weg gaan.

WEGGEJAAGD In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 april werd rond 3.30 uur aangebeld bij een woning aan de Laakboulevard. De bewoner bekeek de beelden van zijn deurbelcamera en besloot niet open te doen. Te zien waren een man in een Thuisbezorgd-jas en twee personen die zich vlak bij de deur leken te verstoppen. De bewoner besloot daarna zijn huis extra te beveiligen. In de vroege ochtend van zondag 12 juni stonden er opnieuw drie personen bij hetzelfde huis, nu in de achtertuin, recht voor de nieuw geïnstalleerde beveiligingscamera. De bewoner rook weer onraad en liet een alarm afgaan, waarop het drietal ervandoor ging.

OVERVAL OPTICIEN Drie dagen later, op woensdagochtend 15 juni, overvielen vier jong ogende mannen een brillenwinkel; net buiten het centrum van Amersfoort aan de Hendrik van Viandenstraat. Opnieuw hadden ze het voorzien op een Rolex-horloge. De daders wilden naar de bovengelegen woning, maar werden verjaagd door de hond van de eigenaars.

De overvallers waren in tweetallen aangekomen op twee scooters. Bij hun vlucht ging één van hen er te voet vandoor en de andere drie samen op één scooter. De achtergebleven scooter bleek gestolen en is terug bij de rechtmatige eigenaar.

Opsporing Verzocht besteedde eind augustus ook aandacht aan deze zaak. Bekijk de beelden in dit artikel.

WONINGOVERVALLEN MET GEWELD Bij twee woningovervallen, beiden dus in Vathorst, lieten de daders zien geweld niet te schuwen. De eerste vond plaats in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juli aan de Harlingenstraat. Eén van de bewoners kreeg een aantal flinke klappen en werd bedreigd met een vuurwapen.

In de nacht van zondag 10 op maandag 11 juli werd een gezin slachtoffer in hun woning aan de Paasberg. Deze overval is de meest gewelddadige in de reeks. Het gezin trof midden in de nacht twee inbrekers in hun woning aan. De moeder van het gezin liep door mishandeling een gebroken arm op en haar zoon – voor wiens Rolex-horloge de daders waarschijnlijk waren gekomen – werd meerdere keren met een mes gestoken.

Hulp nodig
Behalve een echte Rolex werd bij één van de overvallen een imitatie-exemplaar buitgemaakt. Kijk hier voor afbeeldingen van de betreffende horloges. De politie: ,,Weet of vermoedt u waar deze inmiddels kunnen zijn, neem alstublieft contact op met de politie. Ook als u enig idee heeft over de identiteit van één of meer van de overvallers of als u iets weet over de groep waartoe zij vermoedelijk behoren, hoort de politie dat heel graag van u.” Informatie doorgeven kan via de gratis politie opsporingstiplijn: tel. 0800-6070; gratis via Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000 of via Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): tel. 088-6617734 of dit digitale tipformulier.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie