'Als een omstander niet had ingegrepen, hadden de gevolgen voor het slachtoffer nog veel ernstiger kunnen zijn.'
'Als een omstander niet had ingegrepen, hadden de gevolgen voor het slachtoffer nog veel ernstiger kunnen zijn.' Politie.nl

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling op Patriciërslaan

Misdaad

AMERSFOORT Op de Patriciërslaan vond zaterdagnacht 22 oktober een zeer ernstige mishandeling plaats. Daarbij liep een 48-jarige man uit Amersfoort zware verwondingen op, meldt de politie. ,,Zonder ingrijpen van een omstander had dit nog veel ernstiger af kunnen lopen.” De politie is op zoek naar de daders en zoekt getuigen en camerabeelden.

Het slachtoffer reed rond 0.50 uur op zijn scooter op de Patriciërslaan , ter hoogte van de straat De Vergulde Wagen. Om onduidelijke redenen werdde man plotseling door twee jongens, die ook op een scooter waren, in elkaar geslagen. De man kreeg meerdere harde vuistslagen in het gezicht terwijl hij weerloos op de grond lag. Daarbij liep het slachtoffer verschillende botbreuken in zijn gezicht op, gebroken ribben, een hersenschudding en mist hij een tand.

INGRIJPEN Als een omstander niet had ingegrepen, hadden de gevolgen voor het slachtoffer nog veel ernstiger kunnen zijn. De verdachten stapten hierna op hun scooter en reden weg in de richting van de Poortersdreef. De politie is direct een onderzoek gestart. Daarbij is onder andere buurtonderzoek uitgevoerd en zijn camerabeelden nagelopen. Naar de daders wordt nog steeds gezocht.

SIGNALEMENT Het signalement van de vermoedelijke daders is als volgt. De bestuurder van de scooter is rond de 17 á 18 jaar oud, heeft een lichte huidskleur, normaal postuur en is rond de 1.80 meter lang. Hij heeft kort blond haar en droeg die avond een zwarte jas. 

De passagier op de scooter is ook rond de 17 á 18 jaar oud, heeft een lichte huidskleur en onverzorgd gelaat. Hij heeft een tenger postuur, is rond de 1.70 meter lang en heeft zwart half lang haar. Hij droeg tijdens de mishandeling een donkerkleurige jas, een blauwe spijkerbroek en sprak accentloos Nederlands. Hij droeg tevens een soort pantoffels met een rubberen witte zool, gemaakt van een grijze stof.

De scooter is vermoedelijk van het merk Vespa, donkerkleurig en voorzien van een windscherm. De scooter was voorzien van een blauw kentekenplaat.

BEELDEN De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of anderszins meer weten. Ook ontvangen ze graag camerabeelden. Contact opnemen kan via tel. 0900-8844 of vul dit digitale tipformulier. Hier zijn ook beelden van privécamera’s te uploaden. Anoniem melding doen kan via tel. 0800-7000 of Meld Misdaad Anoniem.

advertentie
advertentie