Afbeelding
Politie.nl

‘Bankmedewerker’ en handlanger stelen pinpas en 1250 euro van bejaarde vrouw

29 september 2021 om 13:30 Misdaad

AMERSFOORT Een 85-jarige vrouw uit Hooglanderveen kreeg vrijdagmiddag 23 april een telefoontje van een zogenaamde bankmedewerker. Die zei dat er werd geprobeerd te frauderen met haar rekening en dat hij een collega langs zal sturen. Die collega verscheen meteen, hij wist haar bankpas te stelen en uiteindelijk 1.250 euro van haar bankrekening te stelen.

Terwijl de bejaarde vrouw de bankmedewerker nog aan de lijn had, wist de collega ongemerkt haar bankpas uit haar portemonnee te halen. In het telefoongesprek gaf het slachtoffer haar pincode aan de bankmedewerker. Vervolgens vertrekt de collega en kort daarna werd het telefoongesprek afgerond.

Daarna vertrouwde de vrouw het niet. Zij zag dat haar bankpas uit haar portemonnee was gestolen, belde haar bank, maar dan blijkt al 1250 van haar rekening te zijn opgenomen. De diefstal van de bankpas kan alleen zijn gebeurd door de collega van de ‘bankmedewerker’. De beelden tonen de persoon die met de gestolen pas pint.

De politie hoopt dat mensen de man op de foto’s herkennen of andere tips kunnen doorgeven via dit digitale tipformulier.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie