Afbeelding
BDUmedia

Inval op De Wieken had te maken met Van Gogh-roof en grootschalige cocaïnesmokkel

16 februari 2021 om 09:02 Misdaad

AMERSFOORT De politie-inval (zie hier) op De Wieken in juli 2020 had te maken met grootschalige cocaïnesmokkel en met het gestolen Van Gogh-schilderij die in maart 2020 uit het museum Singer in Laren werd geroofd. Op het bedrijventerrein in Amersfoort had de hoofdverdachte een transportbedrijf. 

door Jeroen van der Veer

Dit werd bekend in Crime Desk, een RTL-misdaadprogramma op de maandagavond. De uitzending werd deze week uitgezonden en sindsdien druppelt er steeds meer informatie binnen. Over de inval in juli 2020, waarbij zwaarbewapende eenheden een inval deden in het transportbedrijf van de hoofdverdachte, werd lang door de politie gezwegen.

Volgens CrimeSite.nl had dit alles te maken met een grootschalig politie-onderzoek. Het Van Gogh-schilderij zou als ruilmiddel moeten dienen voor vervroegde vrijlating van één van de zeven verdachte in het omvangrijke drugsonderzoek waarbij de hoofdverdachte dus een transportbedrijf op De Wieken had. 

Bij de inval werd het bedrijfspand helemaal binnenstebuiten gekeerd (zie hier) en zijn tientallen luxe auto’s en motoren (zie hier) in beslag genomen. Ook vrachtwagens en een met kogels doorzeefde bestelbus werden door de politie meegenomen. Bij de inval is het Van Gogh-schilderij niet gevonden, maar de hoofdverdachte wordt naast drugssmokkel ook verdacht van deelname aan een criminele organisatie en wapenbezit. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie