Afbeelding
BDU Media

Zwaarbewapende agenten vallen loods binnen; 'Dit is met bruut geweld gegaan'

2 juli 2020 om 11:21 Misdaad

AMERSFOORT Bij bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort is vanmorgen een grote instap gedaan door zwaarbewapende eenheden van de politie. Zo was het arrestatieteam aanwezig, de douane liet zich zien en ook cirkelde er een politiehelikopter boven het gebied. 

door Jeroen van der Veer

Zwaarbewapende agenten doken rond de klok van 06.00 uur opeens op bij het bedrijventerrein en zij concentreerden zich op een transportbedrijf. Een inval volgde en er werden meerdere aanhouding verricht. 

De actie werd uitgevoerd bij een loods die door de eigenaar wordt onderverhuurd. ,,Ik ben mij rot geschrokken", aldus de eigenaar van het pand waarin zes loodsen gevestigd zijn. ,,Ik verhuur twee van die loodsen en bij één was de inval."

De eigenaar werd vanmorgen wakker van de politiehelikopter, maar had geen idee wat er aan de hand was. Tot hij om 06.45 uur bij zijn zaak aankwam. ,,Ik mocht het terrein niet meer op", blikt hij terug. ,,De inval is echt met bruut geweld gegaan, want alles lag overhoop. Dat kon ik van een afstandje zien."

Waarom de inval is gedaan, is voor hem ook een raadsel. ,,Die mensen die het huren, betalen altijd netjes en ik heb nooit problemen met ze gehad. Voor mij is dit allemaal ook een groot raadsel, want door de politie is mij nog niets verteld. Wel enorm rot, want nu ligt mijn hele operatie stil. Ik kan vandaag niet open. Jeetje, dit is wel schrikken hoor. Staan opeens allemaal zwaarbewapende mannen bij je pand. Voor zover ik weet zijn er twee personen aangehouden."

De politie kon niet meer zeggen dan dat dit een onderdeel was van een landelijk onderzoek. Op foto's en video's is te zien dat er ook een ambulance aanwezig was. Het is nog onbekend waarom deze werd opgeroepen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie