Afbeelding
Jeroen van der Veer

Arrestatieteam doorzocht zes loodsen: 'Door dat gaatje keken ze met een cameraatje'

4 juli 2020 om 18:41 Misdaad

AMERSFOORT Toen de eigenaar van het pand aan De Wieken donderdagochtend naar zijn zaak reed, kreeg hij wapens van het arrestatieteam op zich gericht. Het team was bezig met een grote inzet en had niet op zijn komst gerekend. Toen hij, met trillende handjes, bekend maakte wie hij was, werd hij verzocht in verband met het onderzoek te vertrekken. Nu, enkele dagen later, blikt hij terug op bizarre dagen.

door Jeroen van der Veer

De inzet concentreerde zich op één van de twee verhuurde loodsen en in verband met privacy kan hij die niet laten zien. De overige loodsen wel en één ding is zeker: echt alles is overhoop gehaald. De schade door de tweedaagse zoektocht is nog duidelijk zichtbaar. ,,Ook in mijn loodsen”, zegt hij al wijzend naar een gaatje in de muur. ,,Daar hebben ze een gaatje geboord om met een cameraatje achter de wand te kijken.”

Minimaal twee personen zijn door de politie aangehouden (één van hen was gewond) en nog altijd gist de eigenaar van Timmerman Transport naar de reden. Zelf weet hij van niets, al wordt hij op social media wel beschuldigd. ,,Met dit verhaal hoop ik mensen duidelijk te maken dat ik er niets mee te maken heb. Mijn hele bedrijf is doorzocht, alles is door de politie bekeken en ze hebben - op een harde schijf na in verband met camerabeelden - niets meegenomen. Ook loop ik vrij rond; dat zegt toch genoeg?”

Lees hier meer over de tweedaagse inval van de politie, de zoektocht door de loodsen en het verhaal van de eigenaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie