Afbeelding
politie.nl

Twee verdachten van ‘Ramadan-babbeltruc’ aangehouden dankzij tips

6 oktober 2020 om 13:02 Misdaad

AMERSFOORT De politie heeft twee aanhoudingen verricht na een ‘ramadan-babbeltruc’ waarbij 91-jarige Amersfoortse bestolen werd van sieraden.

In Bureau Hengeveld en in Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan een babbeltruc waar een 91-jarige vrouw in Amersfoort op 18 juni het slachtoffer van was geworden. Het slachtoffer opende die middag de voordeur voor een vrouw die aanbelde. Deze verdachte had een tas bij zich vol lekkernijen, zogenaamd overgebleven van de Ramadan.

Op de getoonde beelden kwamen twee personen goed in beeld. Dankzij de uitzendingen zijn er acht tips binnengekomen, waar de recherche mee aan de slag is gegaan. Op basis van de tips heeft de recherche de identiteit van verdachte de twee verdachten die in beeld stonden vast kunnen stellen. Het gaat om een 47-jarige vrouw en een 42-jarige man. Beiden werden dinsdag 6 oktober aangehouden.

De recherche zet het onderzoek naar een derde verdachte voort. Het gaat om de vrouw die aanbelde, zij is niet vastgelegd op beeld. Deze verdachte had een licht getinte huidskleur en droeg een hoofddoek. Ze is vermoedelijk tussen de 30 en 35 jaar oud, is vrij klein en heeft een stevig postuur.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie