Afbeelding
still

Amersfoortse (91) sieraden kwijt bij babbeltruc

2 september 2020 om 06:35 Misdaad

AMERSFOORT Een 91-jarige bewoonster van de Hudsontstraat in Amersfoort werd op donderdag 18 juni 2020 het slachtoffer van een babbeltruc. De daders -twee vrouwen en een man- maakten daarbij een aantal sieraden van het slachtoffer buit, waaronder haar trouwring. 

Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak. Mogelijk zijn meer ouderen het slachtoffer geworden van dezelfde daders. Een oplettende buurtbewoner heeft die donderdag in de Hudsonstraat twee verdachten gefilmd. De politie hoopt dat iemand hen herkent. Bekijk de beelden onderaan dit artikel.

RAMADANHAPJES Het slachtoffer opende die middag de voordeur voor een vrouw die aanbelde. Deze verdachte had een tas bij zich vol lekkernijen, zogenaamd overgebleven van de Ramadan. Ze wist het slachtoffer te overtuigen om haar binnen te laten om in de keuken een aantal hapjes uit te kiezen. Terwijl dat gebeurde, kwamen vermoedelijk de twee andere verdachten via de openstaande voordeur het huis binnen.

OPLETTENDE BUREN Een overbuurvrouw zag twee vrouwen en een man door de Hudsonstraat lopen. Doordat ze niet zeker wist of het wel bekenden waren van de 91-jarige dame, heeft ze hen gefilmd en gefotografeerd.


Opsporing Verzocht

POLO De vrouw die heeft aangebeld, is niet vastgelegd op beeld. Zij had een lichtgetinte huidskleur en droeg een hoofddoek. Ze is vermoedelijk tussen de 30 en 35 jaar oud, is vrij klein en heeft een stevig postuur. Na de babbeltruc is het drietal vertrokken in een zilvergrijze Volkswagen Polo met trekhaak.

MEER SLACHTOFFERS In de periode tussen 3 mei en 18 juni 2020 zijn vijf ouderen in Amersfoort de dupe geworden van zo’n zelfde babbeltruc. Met name in de wijken Kruiskamp en Rustenburg werden slachtoffers gemaakt. Het is niet duidelijk of het om dezelfde daders gaat, maar de politie houdt daar wel rekening mee. En mogelijk zijn er nog gevallen die bij de politie niet bekend zijn. ,,Bent u in de afgelopen maanden ook benaderd met een dergelijke babbeltruc en heeft u hier nog geen melding van gemaakt, neem dan contact op met de politie in Amersfoort”, zegt de politie.

INFORMATIE De politie is bezig met het onderzoek en heeft onder meer de volgende vragen: Wie weet iets over de daders van deze babbeltrucs? Wie legt de link tussen de daders en de Volkswagen Polo? Wie is in de afgelopen maanden ook benaderd met zo’n babbeltruc? Mensen die informatie willen doorgeven kunnen dat doen via Politie Opsporingstiplijn (gratis) op tel. 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (gratis) op tel. 0800-7000. Online een tip doorgeven kan ook, klik hier voor het tipformulier van de politie.

Bron: Opsporing Verzocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie