Afbeelding
Archief BDUmedia

Amersfoorter krijgt 8 jaar cel voor doden vriendin Leusden

20 augustus 2020 om 15:50 Misdaad

AMERSFOORT De rechtbank heeft de 47-jarige Freddie V. uit Amersfoort die eind maart zijn vriendin doodstak, veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. De twee hadden heftige ruzie in de woning van het slachtoffer in Leusden. De 46-jarige vrouw werd daarbij door de verdachte met een mes gestoken en overleed diezelfde avond aan haar verwondingen.

V. bekende direct bij de politie. Volgens hem greep de vrouw tijdens de ruzie een mes, maar wist hij dat af te pakken. Daarna stak hij haar drie keer. Op de zitting gaf hij aan spijt te hebben, en zei nog altijd niet te weten waarom hij haar had gestoken.

De twee hadden ruim een jaar een relatie, maar die liep niet lekker meer. Op de fatale avond kregen ze ruzie over geld. V. zou geld van de vrouw tegoed hebben maar kreeg dat niet.

Volgens deskundigen is de man licht verstandelijk beperkt en kan hij niet goed met zijn boosheid omgaan. Zij adviseren de verdachte daarom als verminderd toerekeningsvatbaar te zien en na zijn gevangenisstraf direct te begeleiden en ambulant te behandelen. De kans dat verdachte nog een keer zo’n misdrijf begaat, is volgens deskundigenonderzoek klein.

Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van elf jaar tegen de verdachte. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie