Harriët Verkleij ziet haar werk als een roeping.
Harriët Verkleij ziet haar werk als een roeping. BNI

De NalatenschapsMakelaar ontzorgt

9 mei 2018 om 17:31 Nieuws

De Amersfoortse Harriët Verkleij maakt volgens haar man overal een feestje van. Zelfs als
het gaat om een afwikkeling van een nalatenschap stort ze zich hier vol enthousiasme in. ,,Ik noem het inmiddels een roeping. Lastige beslissingen, complexe vragen, regelwerk, ik neem de zorg graag uit handen. Ik heb deskundigheid en overzicht op het brede terrein van erfenissen en vind het fijn om mensen te helpen met zaken waar ze zelf niet uitkomen."

Bianca van der Linden-Snel

,,Als NalatenschapsMakelaar bied ik veelal rust. Het geeft oudere mensen rust als ze weten dat alles na hun overlijden goed geregeld is. Door het vooraf vast te leggen behouden ze zelf de regie. Ook alleenstaanden zonder kinderen maken zich vaak zorgen over wie het 'straks' voor hen gaat regelen. Dat kan ik als executeur voor hen doen. En ik zorg ook voor rust bij de erfgenamen. Zij zien veelal op tegen het vele regelwerk dat op hen afkomt vanwege tijdgebrek, omdat ze het lastig vinden of vanwege de emoties. Als een afwikkeling moeizaam gaat door spanningen in het gezin bied ik als onafhankelijke buitenstaander uitkomst."

PRAKTISCH ,,Ik help mensen graag bij de afhandeling van nalatenschappen, in financiële, juridische, fiscale en praktische zin. Van het opzeggen van de abonnementen tot het verkopen van het huis en de aangifte inkomsten- of erfbelasting. Ik help bij het leegruimen van de woning en zorg dat alle waardevolle spullen eerlijk verdeeld worden of tegen een eerlijke prijs verkocht worden. Uiteraard rekening houdend met de wens van de overledene. Dat kan als executeur maar ook in samenwerking met de erfgenamen. Indien een erfenis bestaat uit schulden begeleid ik de gerechtelijke procedure waardoor erfgenamen niet aansprakelijk zijn voor die schulden."

,,Een goed testament is zo belangrijk. Ik raad iedereen aan een testament te maken en dit iedere vijf jaar te controleren. Een mensenleven wijzigt continue en soms moet je daar je testament op aanpassen. Scheidingen, samengestelde gezinnen, het zorgt soms voor complexe situaties. Een testament is ook zinvol in een 'normale' gezinssituatie of voor een alleenstaande."

FISCAAL ,,Het kan fiscaal aantrekkelijk zijn, je kunt een executeur aanwijzen en speciale wensen en uitsluitingen opnemen. In twee van de drie gevallen gaat de afwikkeling gelukkig goed maar bij de rest zorgt de afwikkeling van een erfenis voor triest gedoe in de familie. Je eigen wensen vooraf duidelijk vastleggen zorgt voor minder problemen bij de afwikkeling. Ik adviseer mensen hier graag over. Als onafhankelijke derde kan ik zorgen voor rust in een hectische periode om zodoende de aanwezige spanning niet onnodig verder op te laten lopen. Ik zet mij hier met hart en ziel voor in. 'Eindelijk kan ik weer rustig slapen' hoor ik dan. Dat geeft mij veel voldoening", zegt Verkleij.

a        [www.nalatenschapsmakelaar.nl, harriet.verkleij@nalatenschapsmakelaar.nl, 06-42923997.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie