Start realisatie Groen Schoolleerplein op De Bieshaar

14 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De aanleg van het Groene SchoolLeerplein bij OBS De Bieshaar wordt zaterdag 23 november gestart. Om aan dit moment vorm te geven, plaatst wethouder Van Eijk in de toekomstige groente-, fruit- en bloementuin, de eerste boomstam van de buitenklas.

Deze dag wordt door team, ouders en kinderen gestart met het vergroenen van het schoolplein. Gestart wordt met de leerhoek. Het is de bedoeling om de basis neer te zetten voor de groente-, fruit- en bloementuin. Vanaf het voorjaar kunnen hier de kinderen de natuur beleven en ervaren. Er worden plekken gecreëerd om te tuinieren en groente en fruit te kweken. Daarnaast worden ook plekken gecreëerd om insecten en andere beestjes uit te nodigen om hier te komen 'wonen'.

Dit is de eerste fase van een groot plan om op het hele plein natuur, leren en spelen te combineren. Het plan is tot stand gekomen door het samenkomen van de pedagogische profilering, Jenaplan basisschool De Bieshaar en de kennis en inspiratie uit de workshops 'Van droom tot realisatie' die door natuurmakelaars vanuit het CNME van gemeente Amersfoort georganiseerd zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie