Brutale woningoverval Oranjelaan

20 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Aan de Oranjelaan in Amersfoort heeft donderdag 19 september een woningoverval plaatsgevonden. De politie is op zoek naar de daders.

Rond 23:30 uur kregen agenten een melding van een woningoverval aan de Oranjelaan. Ter plaatse bleek dat de daders al vertrokken waren. Omstreeks 21:00 uur liep de 89-jarige bewoonster naar de slaapkamer. Daar werd ze plotseling door enkele mannen vastgehouden. Haar 93-jarige echtgenoot was in de woonkamer en kwam op het geluid af. Bij binnenkomst in de slaapkamer werd ook hij vastgehouden.

De daders sloten de slachtoffers vervolgens op in de badkamer en vroegen meerdere keren om geld. Nadat de daders waren vertrokken, hebben de slachtoffers zichzelf weten te bevrijden en de politie gealarmeerd. De daders zijn er met onbekende buit vandoor gegaan. De politie doet onderzoek naar de overval en hoe de daders zijn binnen gekomen.

Signalement

De politie is op zoek naar vier mannen die voldoen aan het volgende signalement: Oost-Europees uiterlijk, spreken geen Nederlands, tussen de 40-45 jaar oud, donkere kleding met capuchon en ze droegen handschoenen.

Getuigen of mensen die iets verdachts hebben gezien, kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie