Jazzpodium Observant trapt af met jazzdiva's

6 september 2013 om 00:00 Nieuws

In Stadscafé de Observant treden ook dit seizoen de beste nationale jazzartiesten op. De aftrap van de nieuwe serie is een bijzondere samenwerking tussen twee vrouwelijke artiesten. Op woensdag 18 september treedt trompettiste Saskia Laroo op samen met haar band. Gastartiest is de Leusdensevocaliste Judith Nijland.

Saskia Laroo, in Amerika door pers en publiek gebombardeerd tot 'Lady Miles Davis of Europe', is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast. Ze begon op achtjarige leeftijd met trompetspelen, zonder er ook maar over te dromen later een professioneel muzikante te worden. Dat veranderde toen Saskia achttien was. Ze ging wiskunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam en maakte een ommezwaai richting muziek. Saskia Laroo combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord.

Judith Nijland past niet in een hokje. Judith studeerde Jazz-zang aan het conservatorium in Den Haag. Naast het zingen in verschillende jazz- en popbands, schrijft Judith ook haar eigen stukken, die in de stijl van Jamie Cullum en Norah Jones liggen. Daarnaast vindt het ook leuk van bestaande nummers iets heel anders te maken. Ze deed theatershows in Nederland, en stond de afgelopen jaren op podia in onder meer Zweden, Duitsland, Polen en Zwitserland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie