D66: 'Raad niet geïnformeerd over enquête knooppunt Hoevelaken'

18 maart 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - D66 fractielid Dirk-Joost van Hamersveld is verbaasd dat de gemeenteraad niet is geïnformeerd over een enquête onder omwonenden van knooppunt Hoevelaken. Zij krijgen de kans om in de enquête hun mening te geven over de directe leefomgeving rondom het knooppunt. Dit zal meegenomen worden in de toekomstplannen. De enquête wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat en de provincie Utrecht. Van Hamersveld heeft het college er schriftelijke vragen over gesteld.

,,Hoe is het toch mogelijk dat de gemeente Amersfoort hier buiten wordt gelaten'' merkt Van Hamersveld op. De gemeenteraad is immers nauw betrokken bij de ontwikkelingen rondom het knooppunt. ,,Het rijk vraagt een substantiële bijdrage van de gemeente Amersfoort voor de ontwikkeling van het knooppunt en daarom is het niet meer dan logisch dat Amersfoort bij de enquête wordt betrokken.

Van Hamersveld vraag het college om op korte termijn antwoord te geven op vragen als wat de status is van de enquête, waarom de raad niet is geïnformeerd en wat de eventuele gevolgen zijn voor reeds eerder door de raad genomen besluiten inzake knooppunt Hoevelaken: ,,Het lijkt nu alsof de raad op een zijspoor is gezet'' aldus Hamersveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie