Poging straatroof bij Meridiaantunnel

2 februari 2012 om 00:00 Nieuws

KOPPEL - Twee jongens probeerden op woensdagavond 1 februari twee vrouwen te beroven. Rond 19.00 uur fietste een 21-jarige vrouw uit Amersfoort vanuit de Meridiaantunnel de Meridiaan op in de richting van de Keerkring. Zij zag dat twee jongens ter hoogte van de kerk op de stoep stonden. De jongens liepen het fietspad op, riepen dat de Amerfoortse moest stoppen en één van hen had een wapen in zijn hand. De Amersfoortse stopte echter niet, fietste hard door en wist te ontkomen. Zij reed naar huis en belde vervolgens de politie. Agenten hebben een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar troffen de verdachten niet meer aan.

Signalementen:

1 - Lichtgetinte jongen, 13-14 jaar, 1.60-1.70 meter, normaal postuur, donkere kleding, jas met capuchon. Hij had een zwart met zilveren plastictas bij zich;

2- Lichtgetinte jongen, 13-14 jaar, 1.60-1.70 meter, normaal postuur, donkergroene jas met capuchon.

Eerder op de avond kreeg de politie telefonisch de melding dat een andere vrouw hetzelfde was overkomen. Zij had de situatie echter niet serieus genomen, gezien de jonge leeftijd van de twee jongens. Agenten gingen naar de woning van de vrouw, maar zij bleek niet thuis te zijn. Zij zal later nog worden benaderd voor het doen van aangifte.

Aan getuigen van de pogingen tot beroving en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 090-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie