Afbeelding
BDU

Voorwaardelijke straf voor uitbuiting vrouwen in massagesalon

Nieuws

AMERSFOORT - Een 45-jarige Amersfoorter is woensdag schuldig bevonden aan het uitbuiten van twee vrouwen die verkapte prostitutiewerkzaamheden verrichtten in zijn massagesalon. De man kreeg van de Utrechtse rechtbank een voorwaardelijke celstraf van vier maanden opgelegd.

De vrouwen waren in 2009 via twee broers in de Amersfoortse massagesalon terecht gekomen en verrichtten tegen betaling soms seksuele handelingen met klanten. Het geld dat ze daarmee verdienden ging echter grotendeels naar de verdachte en de broers. Uit de administratie van de massagesalon bleek dat een slachtoffer slechts 414 euro kreeg uitbetaald. Dat staat volgens de rechtbank in geen verhouding tot het bedrag dat ze op grond van haar vijfdaagse werkweek en het aantal klanten had moeten ontvangen.

Met de andere masseuse spraken de verdachte en de broers af dat ze een derde van het geld kreeg dat ze met haar seksuele handelingen verdiende. In haar geval hebben de mannen misbruik gemaakt van haar verstandelijke beperking, oordeelde de rechtbank. De vrouw functioneert op het niveau van een kind tussen de 7 en 11 jaar oud. Bovendien gebruikte ze drugs en had ze schulden.

Tegen de verdachte was 180 uur werkstraf en vier weken voorwaardelijke celstraf geëist. De rechtbank hield echter rekening met het tijdsverloop, de korte periode dat de vrouwen in de massagesalon werkten en het blanco strafblad van de Amersfoorter. Bovendien heeft hij door de strafzaak zijn massagesalon moeten sluiten en is hem een nieuwe vergunning geweigerd. De man runde zijn onderneming 16 jaar.

De broers zijn vorig jaar december door de Utrechtse rechtbank veroordeeld voor het uitbuiten van meerdere vrouwen in de prostitutie. De oudste broer kreeg 26 maanden celstraf, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, opgelegd. Zijn jongere broer, die een kleinere rol had gespeeld, werd veroordeeld tot 240 uur werkstraf en 14 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.

advertentie
advertentie