Afbeelding
WV Eemland

Gemeentelijke onderscheiding voor Puck Pieterse

23 maart 2022 om 08:57 Wielrennen

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius heeft dinsdag een jongerenonderscheiding uitgereikt aan Puck Pieterse. Zij ontving de onderscheiding tijdens een huldiging op Sportpark Zielhorst georganiseerd door Wielervereniging Eemland voor haar wereldkampioenschap veldrijden beloften vrouwen 2022 en haar bijzondere sportieve prestaties van de afgelopen jaren.

De 19-jarige Puck Pieterse heeft een bijzondere staat van dienst als Nederlandse veldrijdster en mountainbikester. ,,Daarmee is zij een groot voorbeeld voor de sportieve Amersfoortse jeugd”, aldus de gemeente. Naast een wereldkampioenschap bij de beloften in het Amerikaanse Fayetteville dit jaar, sleepte zij inmiddels ook al twee Europese titels in de wacht.

Puck is de vierde Nederlandse vrouw die WK-goud verovert bij de beloften. Ze wordt omschreven als een van de ‘junior’ toptalenten uit het team Alpecin-Fenix. Een multi talent: fietsen op de weg, in het veld of op de mountainbike, in alle disciplines van haar leeftijdscategorie laat zij haar sporen na.

In 2019 werd zij Europees kampioen veldrijden bij de junioren-vrouwen. Een jaar later, werd zij Europees kampioen veldrijden in de U23-categorie. In 2021 werd zij tweede tijdens het Europees kampioenschap.

Met het toekennen van een Jongerenonderscheiding drukt het college van burgemeester en wethouders waardering uit voor de bijzondere sportieve prestaties van Puck Pieterse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie