Archieffoto. Brahim Aoulad Abderlkader gaat met KVVA naar de halve finale van het AVK,
Archieffoto. Brahim Aoulad Abderlkader gaat met KVVA naar de halve finale van het AVK, Aarnoud Bak

Finalisten afgelopen AVK uitgeschakeld, KVVA en Nieuwland presteren

15 augustus 2023 om 00:23 Voetbal

KVVA staat voor het eerst sinds 2006 in de halve finale van het AVK, dat destijds nog in de oude stijl georganiseerd werd. Het versloeg VVZA op het nippertje. De andere finalist van vorig jaar, CJVV, legde het loodje na strafschoppen. Zo staan er drie andere teams bij de laatste vier. 

Pjotr Pos

Hoogland geeft VOP geen kans

Het grootst mogelijke verschil binnen de Amersfoortse clubs zit tussen Hoogland en VOP. De vierde divisionist speelde in een sterke opstelling en daardoor werd het een moedeloze avond voor de vijfdeklasser. Na drie minuten lag de 1-0 al in het net achter Joey Vos. De ploeg van Raymond Prins drukte vervolgens door en maakte het verschil voor rust al duidelijk: 4-0. 

Hoogland – VOP 5-0 (4-0)
1-0 Maurits de Baar, 2-0 Laslo Duister, 3-0 Harrie Kersen, 4-0 Vincent Muis, 5-0 Yassine Tekfaoui.

De Posthoorn weet niet te stunten

Nadat De Posthoorn voor het eerst sinds 2016 naar de tweede ronde ging werd er gehoopt op een nieuwe stunt. De vierdeklasser maakte het tweedeklasser Hooglanderveen in de tweede helft nog lastig, maar kwam tekort. 

Door de prestaties kan de ploeg van Eddy Willemsen met opgeven hoofd huis. ,,Helaas krijgen we vijf minuten voor tijd de deksel op de neus. Al met al was de uitslag wel terecht, maar we hebben onze huid zo duur mogelijk verkocht. Dat is een goed teken.’’

De Posthoorn – Hooglanderveen 1-3 (0-1)
0-1 Thijmen Goethem, 0-2 Niels Volkers, 1-2 Dani Schmitz, 1-3 Lars Boumans

KVVA sprokkelt elftal bij elkaar naar historische halve finale

In de vakantieperiode heeft KVVA alle moeite met het op de been brengen van een elftal. Desondanks staan ze voor de eerste keer in de halve finale van het AVK in de nieuwe stijl. 

,,Het was eigenlijk een soort campingelftal’’, lacht trainer Appie Chaiat na de 4-3 overwinning op VVZA. ,,We hebben maar één keer met elf spelers getraind. Zaterdag hadden we twee wissels en dit keer drie. Een mooi voorbeeld is de basisplek van Mohammed Aoulad Aissa. Hij kwam vannacht na een 36 uur lange autorit samen met Nasredine Zougarh thuis. Beiden hebben ze helemaal niet getraind en dan maakt Nasredine ook nog de 4-2.’’

Toch maakte VVZA het de poulegenoot in 3C nog knap lastig. ,,Dat komt door de fitheid. In de eerste helft geven we ze voetballes, maar als we moe zijn moeten we het juist simpel houden. Dat deden we niet. Maar met zo weinig trainingen staan we toch in de halve finale. Echt chapeau naar die jongens. Ik vraag me alleen af hoe verantwoord het is om 3 wedstrijden in vijf dagen te spelen, maar dat zien we na afloop wel.’’

KVVA – VVZA 4-3 (3-0)
1-0 Ryan van Keken, 2-0 Ryan van Keken, 3-0 Ryan van Keken, 3-1 Rico van Elst, 3-2 Michael Bakkenes, 4-2 Nasredine Zougarh, 4-3 Freek Rubrech.

ASC Nieuwland stuurt winnaar naar huis

Ook de andere late halve finale was bloedstollend spannend. ASC Nieuwland en CJVV hielden elkaar in evenwicht, waarna de ploeg van Dennis Been de regerend kampioen uitschakelde vanaf elf meter. Noah Moghaddasian stopte de tweede strafschop die werd genomen door Niels Dunsbergen. Denilson Rechards benutte de vijfde en beslissende penalty waardoor er een explosie van vreugde was voor ‘De Tricolores’. 

Been: ,,Voor de nacompetitie hebben we veel op penalty’s getraind, dus we hebben het deels zeker afgedwongen. Je speelt dit toernooi om fit te worden, maar zeker ook om te winnen. Als dit het instapniveau van het elftal is, dan kan het een erg mooi jaar worden. Op naar het volgende doel: het bereiken van de finale.’’

ASC Nieuwland * – CJVV 1-1 (0-1)
0-1 Scotty Kneefel, 1-1 Max van Bakergem
* ASC Nieuwland wint met 5-4 na strafschoppen

Programma dinsdag 15 augustus:
19:00 Cobu Boys - HVC
20:00 APWC - Amsvorde

Programma halve finales woensdag 16 augustus:
18:45 Hoogland – Hooglanderveen
20:45 KVVA - ASC Nieuwland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie