Afbeelding
Pjotr Pos

AVK eindigt in deceptie voor ASC Nieuwland: ook verlies van Hooglanderveen

19 augustus 2022 om 09:05 Voetbal

AMERSFOORT Thuisploeg ASC Nieuwland sloot het AVK in mineur af door met 1-3 te verliezen van Hooglanderveen. Zo eindigt de tweedeklasser met twee nederlagen. De Posthoorn en KVVA eindigden hun toernooi met een goed gevoel door met 4-1, respectievelijke 4-0 te winnen.

Dat Nieuwland zonder overwinning zou afsluiten op het AVK was een doemscenario, maar is wel de realiteit geworden. De gastheer had een stuk meer verwacht van deze unieke gelegenheid maar moet ook realistisch zijn. De wedstrijden tegen APWC en Hooglanderveen waren de eersten onder het nieuwe bewind van Dennis Been. De jonge hoofdtrainer heeft wedstrijden nodig, zo geeft hij zelf ook aan. ,,Een iets andere speelwijze doorvoeren kost gewoon tijd. Dat dat precies tijdens dit toernooi gebeurt, komt ongelukkig uit. Hierdoor eindigen we met een flinke kater.’’

Hierdoor eindigen we met een flinke kater

MENTAAL STERK Fabian Schoonhoven bracht ‘De Tricoleres’ nog wel op voorsprong vanuit een vrije trap. Na rust draaide de ploeg van Charles van Altena het echter om. ,,We hebben dat heel sterk gedaan. Vooral ook dat we hebben laten zien dat we mentaal erg sterk zijn. Met onze jonge groep ligt dat nog niet zo voor de hand. De potentie van de groep is in elk geval goed duidelijk, ook al maken de jongens van de JO23-1 een érg grote stap. Op het toernooi is het gezellig druk en vandaag werden er vooral Nieuwland-liedjes gezongen. Goed om dat allemaal mee te maken.’’

Nick Versteegh, Junior Kameni en Ilias Bezzahi bezorgden Hooglanderveen de winst. Van Altena ,,Maar dat ging helemaal niet eenvoudig hoor. Nieuwland bleef tot de laatste seconde op zoek naar een resultaat. Dat was echt leuk om te zien.’’

GEEN TOEVAL KVVA liet zien dat de wedstrijd tegen Quick geen incident was en besliste het duel met Amsvorde volledig in de tweede helft. Othman Yaacoubi, Faouas el Messoudi, Brahim Aoulad Abdelkader en Mounir Zeddi sloten het toernooi goed af voor de derdeklasser. ,,We hebben laten zien dat ons niveau geen toeval is. Dat Hoogland met bijna alle basisspelers tegen ons speelde op maandag is een compliment naar ons. Het was een zware week. Gelukkig hebben we deze blessurevrij doorstaan dus is het een goede week geweest.’’

We hebben laten zien dat ons niveau geen toeval is

Bert Trappel zag dat energie van zijn ploeg was weggevloeid. ,,De pijp was gewoon leeg na rust. We veroorzaakten al na vijf minuten een penalty en meteen daarna werd het 2-0, dus was het gedaan.’’ In de eerste helft deed de zondagderdeklasser nog aardig goed mee. Trappel: ,,We hadden de bal wel veel minder, dat ligt ook in het spel van KVVA, maar kregen weinig kansen tegen. Stijn Termeer had de grootste kans voor ons.’’

Na zes dagen met drie wedstrijden kan Amsvorde dit weekend even op adem komen. ,,Voor een ploeg met een kleine selectie zijn deze dagen een slijtageslag, ook al heeft het merendeel daar last van. Het blijft een geweldig toernooi, alleen vraag ik me dan af of deze verliezerswedstrijden dan ook twee keer 45 minuten moeten zijn. Persoonlijk maakt mij de zevende of negende plek ook niet uit.’’

STAPPEN GEMAAKT Cobu Boys bleek een maatje te klein voor De Posthoorn (4-1). Bij rust was het 2-0 door doelpunten van Dylan Bos en Abdelrazak Ali. In de tweede helft was Romano Hasper tweemaal trefzeker namens de vierdeklasser. Tussendoor tikte Sami Jabrane nog de 3-1 binnen. Voor Cobu Boys was het een mooie week, concludeert trainer Johan Flipse. ,,We hebben een beter beeld van de selectie gekregen, de jongens hebben stappen gemaakt. Met name de overwinning op VOP was mooi voor ons.’’

,,Ook vandaag creëerden we weer zes kansen in de eerste helft, daar hadden we onszelf misschien wel twee keer moeten belonen, vervolgt Flipse. ,,We hebben in deze wedstrijd dus ook weer veel goede dingen laten zien. Als vijfdeklasser hebben we het goed gedaan. Ik kan alleen maar positieve punten bedenken.’’

Trainer Nassir Maachi was in tegenstelling tot veel van zijn collega’s blij met het speelschema van zijn team. ,,Een wedstrijd op zaterdag en daarna op donderdag. Dat paste perfect in onze planning. Dinsdag hebben we ook nog eens goed kunnen trainen.’’

De Posthoorn is ook de enige ploeg die in de positie zat om te kunnen trainen met veel vrije dagen tussen de wedstrijden van het AVK door. ,,Als we het realistisch bekijken waren we geen kanshebber voor de AVK-titel’’, doorziet Maachi. ,,Voor ons is het dus echt een manier om fitter te worden. Dat doen we dan ook nog eens voor meer publiek dan normaal. De tweede wedstrijd winnen overtuigend. We kunnen daarom met een goed gevoel terugkijken op de twee wedstrijden.’’