In november vorig jaar gaf wethouder Ben van Koningsveld (midden) de aftrap op het nieuwe voetbalveld met experimenteel kunstgras.
In november vorig jaar gaf wethouder Ben van Koningsveld (midden) de aftrap op het nieuwe voetbalveld met experimenteel kunstgras. Simon Lamme

Wethouder belooft: nieuw kunstgras voor Amsvorde na ‘mislukte pilot’

27 februari 2024 om 19:45 Voetbal

AMERSFOORT Goed nieuws voor de voetballers van V.V. Amsvorde. Die club krijgt binnen vier weken een nieuw kunstgrasveld, zo zei wethouder Ben van Koningsveld op dinsdag 27 februari bij een gemeenteraadsvergadering. Amsvorde zit al sinds november met een nieuw kunstgrasveld waar van alles mis mee is.

door Arnold de Valk

Dat veld bleek bij kou veel te glad en het zand tussen de grassprieten zorgde voor schaaf- en soms diepe snijwonden bij voetballers. Meerdere spelers zijn geblesseerd geraakt na het spelen op het veld en dit seizoen moesten al honderd trainingen worden afgelast. In deze krant zei Amsvorde-voorzitter Danny de Graaf, al enkele weken terug: ,,Op dit veld kan gewoon niet gevoetbald worden, het is onverantwoord.’’ 

Wethouder Van Koningsveld gaf toe: ,,Ik moet met pijn in het hart concluderen dat de pilot mislukt is.” Het idee was in eerste instantie om maar liefst zes velden van diverse clubs in Amersfoort te voorzien van deze moderne, duurzame grasmat. Die plannen zijn nu van de baan. 

‘NIMMERDOR MOERAS’

De aannemer die deze grasmat leverde, draait op voor de kosten voor de nieuwe grasmat. En dat wordt er een die zich bewezen heeft. Amsvorde heeft één ander voetbalveld tot zijn beschikking dat de bijnaam ‘het Nimmendor Moeras’ kreeg, omdat het snel modderig wordt bij regen. De SRO, die namens de gemeente sportaccommodaties onderhoudt, doet volgens de wethouder z’n best dit veld speelbaar te houden. 

De pilot werd uitgevoerd met een experimenteel, duurzaam soort kunstgras, waarbij zich geen korrels rubbergranulaat bevinden tussen de grassprieten. In afwachting van de nieuwe mat stellen andere clubs velden ter beschikking van Amsvorde; in ieder geval AFC Quick en CJVV. Sportwethouder Ben van Koningsveld liet dit alles weten naar aanleiding van vragen van de raadsleden Bram Leeuwenkamp (GroenLinks) en Arie den Ouden (CDA). 

Jeroen de Valk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie