Voorzitter Danny de Graaf van vv Amsvorde: 'Deze donderdag was het (opnieuw) pikdonker. De lampen uit, geen lachende gezichten, mooie doelpunten, slappe verhalen of gezellige muziek in de kantine.'
Voorzitter Danny de Graaf van vv Amsvorde: 'Deze donderdag was het (opnieuw) pikdonker. De lampen uit, geen lachende gezichten, mooie doelpunten, slappe verhalen of gezellige muziek in de kantine.' Danny de Graaf/LinkedIn

Voorzitter vv Amsvorde in emotioneel betoog: ‘Al meer dan honderd afgelaste trainingen dit seizoen’

16 februari 2024 om 12:16 Voetbal

AMERSFOORT Voorzitter Danny de Graaf van voetbalvereniging Amsvorde deelde vrijdagmorgen 16 februari een emotioneel betoog op social media-platform LinkedIn. ,,Mijn (voetbal) hart huilt”, staat boven zijn post, waarin hij de gemeente verwijt dat er geen geld of beleid is om het veldenprobleem bij de club op te lossen.

Op Valentijnsdag sprak De Graaf zich in deze krant al uit over het in zijn ogen onveilige kunstgrasveld waarop Amsvorde moet voetballen. ,,Vanaf dag één regende het klachten over de kwaliteit van het veld’’, liet hij in dat artikel optekenen. ,,Spelers die in een duel op de grond vielen liepen brand- en schaafwonden op. Ik heb zelfs foto’s gezien van spelers met diepe snijwonden.”

,,Na een week vol interviews met alle media, kwam gisteravond het besef pas goed binnen, toen ik bij mijn geliefde Amsvorde aan kwam lopen”, vatte hij later die week samen. ,,Donderdagavond, dé avond voor een gemiddelde voetbalvereniging. Een avond waarop bij ons normaal gesproken tientallen jeugdleden genieten van hun sport, gevolgd door de senioren die na afloop van hun training de gezelligheid opzoeken in onze kantine. Deze donderdag was het (opnieuw) pikdonker. De lampen uit, geen lachende gezichten of mooie doelpunten te zien. Geen slappe verhalen of gezellige muziek in de kantine. Alle trainingen waren net als de dag ervoor, net als de week ervoor, en net als al zo vaak de afgelopen vier jaar, opnieuw afgelast.”

‘HET NIMMERDOR MOERAS’

,,Door een enorm vervelende en unieke situatie met betrekking op ons nieuwe kunstgrasveld - die niemand heeft voorzien  - moeten wij, net zoals de afgelopen jaren al meerdere zomerperiodes en net als in oktober/november vorig jaar, met onze gehele vereniging van 523 spelende leden terugvallen op slechts één beschikbaar veld. Althans veld; die benaming mag het inmiddels niet meer krijgen. Wij noemen het inmiddels al gekscherend het Nimmerdor moeras.”

Dit veld verandert volgens het bestuurslid na de minste regenbui al in een modderpoel en komt snel op verschillende plekken onder water te staan. ,,Waar NV SRO, iedere week weer, absoluut haar uiterste best in doet om er nog iets van te maken, lukt het simpelweg niet meer. Het veld is gewoon op en de noodzaak van een tweede kunstgrasveld is nog nooit zo hoog geweest als dit seizoen. Het aantal afgelaste trainingen zit alleen dit seizoen al op meer dan honderd.”

GEEN GELD OF BELEID

,,Geld of een beleid op dit onderwerp is er helaas al jaren niet bij Gemeente Amersfoort. Hopen op een beschikbare pot geld of toekenning van een extra kunstgrasveld heeft onze vereniging de afgelopen tien (!) jaar welgeteld niets opgeleverd, behalve dat we ieder seizoen opnieuw onze leden teleurstellen door trainingen af te moeten gelasten.”

De steun en waardering die de vereniging blijft ontvangen van leden, houdt hem naar eigen zeggen op de been, evenals ‘de stille hoop dat wethouder Ben van Koningsveld daadwerkelijk kan zorgen voor een wonder’.


‘Het Nimmerdor moeras’ noemen leden van vv Amsvorde gekscherend het enige niet-kunstgrasveld dat veel en vaak onder water staat. - Foto: Danny de Graaf/LinkedIn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie