Afbeelding
Emmie Beijlen

Van Gent Finaleweken: Amersfoorts ‘gouden koppel’ pakt goud en brons op NK schermen

3 mei 2023 om 09:47 Overig

AMERSFOORT Het Amersfoortse ‘gouden koppel’ van vorig jaar, David van Nunen en Henriëtte Hofman, kwam afgelopen weekend weer in actie op het Nederlands Kampioenschap Schermen. Ze verdedigden de titels op de onderdelen degen (Van Nunen) en sabel (Hofman).

Hofman begon haar dag goed met vijf winsten in de voorronde en stond eerste gerankt op het tableau. Dit wist ze vast te houden tot het einde van de halve finale, waar de in Boedapest getrainde Marleen Buitenhuis de winst pakte en uiteindelijk Nederlands kampioen werd. Helaas dus geen tweede Nederlandse titel voor de Amersfoortse, maar wel een mooie bronzen plak.

OLYMPISCH SEIZOEN

Van Nunen stond op scherp afgelopen zondag. Hij moest het opnemen tegen zijn eigen teamgenoten van het nationale degenteam. Van Nunen wist in de finale van Ruben Derksen te winnen en zijn nationale titel te verdedigen. Met een goed gevoel gaat Van Nunen hiermee het Olympisch seizoen in. Over twee weken staat in het Colombiaanse Cali de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen in Parijs op de planning.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie