‘Schermkoppel’ Van Nunen/Hofman uit Amersfoort beklimt gestaag de top

20 aug, 08:02 Overig
Eigen foto
David van Nunen en Henriëtte Hofman zijn maar wát blij met hun NK-medaille.
David van Nunen en Henriëtte Hofman zijn maar wát blij met hun NK-medaille.

AMERSFOORT Ze werden beide Nederlands kampioen schermen en hij deed zelfs mee aan een een EK en een WK. Het Amersfoortse ‘schermkoppel’ David van Nunen en Henriëtte Hofman beklimt gestaag de top in hun sport. Hoogste tijd dus voor een dubbelinterview. ,,We hebben elkaar 9,5 jaar geleden ontmoet via de sport en het gaat nog steeds goed.” En over sportieve ambities. ,,De Spelen van Parijs zijn mogelijk.”

Van Nunen won nationaal goud op het onderdeel degen en in de finale klopte hij niet de minste in zijn sport, vice-Europees kampioen Tristan Tulen moest er namelijk aan geloven. Hij kijkt terug op deze Nederlandse titelstrijd. ,,Ja, dat was prachtig, zeker omdat ik mijn teamgenoot Tristan versloeg. Het was een mooi succes dat naar meer smaakt, mijn eerste nationale titel bij de senioren, prachtig.” 

Dit was nog niet alles, want de 27-jarige sinds februari in Amersfoort woonachtige schermer deed dus mee aan een continentaal kampioenschap én de mondiale titelstrijd, in respectievelijk Antalya in Turkije en in het Egyptische Cairo. Hij werd er respectievelijk 20ste en 61ste en dat leidde tot tevredenheid. Van Nunen, oorspronkelijk afkomstig u..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.